e45e34163823b9ff1a455eac5344ecf5_6584524266а.jpg
београд,.рс

београд,.рс

Градске актуелности

У ЈУНУ ОТВАРАЊЕ НОВЕ, МОДЕРНО ОПРЕМЉЕНЕ ПИЈАЦЕ У ЛАЗАРЕВЦУ: Пројектовани објекат функционалнији и приступачнији грађанима

17.04.2024.

У ЈУНУ ОТВАРАЊЕ НОВЕ, МОДЕРНО ОПРЕМЉЕНЕ ПИЈАЦЕ У ЛАЗАРЕВЦУ: Пројектовани објекат функционалнији и приступачнији грађанима
Величина слова

Градски секретар за инвестиције Лука Петровић обишао је радове на изградњи нове пијаце у Лазаревцу, најављујући отварање ове велетржнице у јуну.

Становници Лазаревца почетком лета моћи ће да купују, али и продају домаће производе на савременој и модерно опремљеној пијаци на углу улица Дула Караклајића бр. 5 и Бранка Радичевића.

Радови, који су започети 18. априла прошле године, полако се приводе крају.

– Велики пројекат је на прагу завршетка. У питању је изградња потпуно новог објекта са бруто површином од 2.046,90 квадратних метара, који је конструктивно подељен на два дела. У приземљу се налазе пијаца, продајни део са издвојеним локалима и комуникацијама за галерију, као и блок са техничким и санитарним просторијама и магацинским простором – изјавио је Петровић.

Функционалност саме пијаце и приступачност грађанима била је приоритет при вођењу овог пројекта. Продајни део нове пијаце биће подељен функционалним зонама – зона за воће и поврће, зона за остале занатске производе.

На спрату се налази административни део за запослене, односно канцеларије, док је галерија предвиђена у склопу продајног простора и биће намењена млечним и сухомеснатим производима.

Према речима Луке Петровића, свака продајна зона има засебан улаз за утовар робе, што додатно повећава лагодност и функционалност новог објекта.

– Велика новина су уређене прилазне стазе за инвалиде, као и изградња посебне просторије у виду мирисне баријере која иде у прилог једном од најважнијих фактора ове велетржнице, а то је хигијена при изношењу отпада – додао је Петровић.

Градски секретар истакао је и да је изградња нове пијаце у Лазаревцу само један у низу пројеката који показују ангажованост локалне управе на унапређењу инфраструктуре и квалитета живота грађана. Поред Лазаревца, слични пројекти се спроводе и у другим општинама као што су Обреновац, Барајево, Младеновац, чиме се потврђује посвећеност ка развоју и унапређењу свих делова Београда.

Отварање нове пијаце у Лазаревцу представља корак напред ка стварању бољег и функционалнијег града, закључио је Петровић.

Извор: Беоинфо

Подели вест