7896d4f2875a479a06f672ac0f8bdaa3_8385058740.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ОДРЖАНА ПЕТА СЕДНИЦА ГРАДСКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ: Гласачки листићи за изборе у Београду ће се штампати на папиру плаве боје

17.04.2024.

ОДРЖАНА ПЕТА СЕДНИЦА ГРАДСКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ: Гласачки листићи за изборе у Београду ће се штампати на папиру плаве боје
Величина слова

Градска изборна комисија одржала је данас пету седницу. Проглашена је изборна листа број 2. РУСКА СТРАНКА – Срби и Руси браћа заувек! коју је поднела Руска странка.

Донето је решење о утврђивању да изборна листа број 2. РУСКА СТРАНКА – Срби и Руси браћа заувек! има положај изборне листе националне мањине на изборима за одборнике Скупштине Града Београда, расписаним за 2. јун. Усвојено је и решење о именовању члана и заменика члана Градске изборне комисије у проширеном саставу испред проглашене изборне листе број 2.

Донета је Одлука о измени Одлуке о одређивању бирачких места на територији Београда, на седам бирачких места. Донета је и Одлука о утврђивању распореда места за предлагање чланова и заменика чланова бирачких одбора у сталном саставу за спровођење избора за одборнике Скупштине Града Београда. Реч је о такозваном нумеричком приказу распореда чланова бирачких одбора на свих 1.265 бирачких места у граду, који је сачинио Републички завод за статистику на основу састава одборничких група у Скупштини града. У обухват је ушло осам одборничких група.

Градска изборна комисија донела је и Одлуку о утврђивању изгледа и боје гласачког листића и контролног листа за проверу исправности гласачке кутије за гласање на изборима за одборнике Скупштине Града Београда. Текст гласачког листића и контролног листа за проверу исправности гласачке кутије штампаће се на српском језику, ћириличким писмом. Гласачки листићи ће се штампати на папиру плаве боје, док ће се контролни лист штампати на папиру сиве боје.

Извор: Беоинфо

Подели вест