Авала
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

УВОЂЕЊЕ КОМУНАЛНЕ И УРБАНИСТИЧКЕ КОНТРОЛЕ НА НАЈВИШЕМ НИВОУ: Александар Шапић доследан у борби за ред – нелегални објекти на Авали уклоњени

20.04.2024.

УВОЂЕЊЕ КОМУНАЛНЕ И УРБАНИСТИЧКЕ КОНТРОЛЕ НА НАЈВИШЕМ НИВОУ: Александар Шапић доследан у борби за ред – нелегални објекти на Авали уклоњени
Величина слова

Од првог дана рада, Градска управа на челу са Александром Шапићем води борбу против нелегалне градње, са главним циљем и обећањем грађанима, да ће заштитити бисере београдске природе – Авалу, Аду Циганлију, Кошутњак, Звездарску и Бојчинску шуму.

Увођење урбанистичког и комуналног реда и мира у главном граду је задатак на коме председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић ради континуирано. Већ од првог дана рада нове Градске управе, са Александром Шапићем на челу, град је започео борбу против нелегалне градње, те оно што је у области комуналног и урбанистичког реда и мира обећано пре 2022. године град је почео да спроводи. Једна од првих акција била је уклањање нелегално изграђених објеката на Авали. Након пријаве станара општине Вождовац, исте године је срушен нелегалан објекат који се налазио недалеко од Авалског торња, у трећој зони заштите овог природног добра.

Шапић је том приликом рекао да од првог дана ради на испуњењу предизборних обећања, и да они који то нису озбиљно схватили, поготово када је реч о нелегалној градњи, сада треба да се увере да је крајње озбиљан и одлучан.

Тиме показујемо доследност у реализацији визије очувања урбанистичког и комуналног реда у спрској престоници.

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић

С обзиром на то да град посебно чува зоне које су бисери природе - Авалу, Кошутњак, Аду, Звездарску и Бојчинску шуму, објекти изграђени 2020. године у трећој зони заштите природног добра, уклоњени су већ 2022. године. Укључивањем комуналне милиције у праћење и пријаву нелегалне градње, контрола и увођење реда подигнути су на највиши ниво.

Рушење објекта на Авали једно је од испуњених обећања која су дата грађанима, у циљу заштите градских природних оаза и стварања уређенијег, безбеднијег и лепшег града. Доследност у реализацији визије очувања урбанистичког и комуналног реда у српској престоници доказана је и додатном контролом коју свакодневно обављају комунални милицајци.

Извор: Беоинфо

Подели вест