MIX_0510.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

БЕОГРАД ЈЕ УВЕК БИО И ОСТАО ГРАД СПОРТА: Шапић на церемонији отварања Европског првенства у боксу

18.04.2024.

БЕОГРАД ЈЕ УВЕК БИО И ОСТАО ГРАД СПОРТА: Шапић на церемонији отварања Европског првенства у боксу
Величина слова

Шампионат Европе у боксу, први на којем се истовремено такмиче сениори и сениорке, свечано је отворен вечерас у београдској хали „Александар Николић".

Председник Привременог органа Александар Шапић на церемонији свечаног отварања Европског првенства у боксу, које се у наредних десет дана одржава у нашем главном граду, рекао је да му је лично увек драго када је међу спортистима и да је Београд увек био и остао град спорта.

– Много такмичења смо организовали и сигуран сам да ће и ово да протекне у најбољем могућем реду и ћемо бити поносни на организацију. Сигуран сам и да ће бити сјајних борби и добрих резултата, као и да ће се сви гости у нашем лепом граду добро осећати и да ће стећи нова пријатељства. Како крилатица гласи, бокс је племенита вештина и карактерише га велика храброст. То је борба правих шампиона, који су спремни много да издрже, много удараца да приме, а да остану на ногама и да наставе да се боре. Зато се поред пливања и атлетике, бокс сматра једним од суштинских, базичних спортова јер се у њему огледа читав један живот. Начин на који се приступа бокс мечу јесте начин на који се приступа животу – истакао је Шапић.

Он је такмичарима пожелео много спортске среће и постизање врхунских резултата, уз обећање да ће град урадити све да се овде лепо осећају.

– Нека на крају, као и увек, победи спорт, победи бокс – поручио је Шапић.

Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије, пожелео је добродошлицу гостима из читаве Европе, који ће, како је навео, боксовати за своје снове, медаље и да покажу у најбољем светлу какав је ово спорт. Захвалио је Олимпијском комитету Србије, ресорном министарству, Граду Београду и Шапићу лично, као и представницима наше државе, европских и светских бокс организација на свесрдној помоћи свих ових година.

– Боксерски спорт показује колико је важан за развој и оног који га тренира и оног који га гледа. Показује да није важно колико јако можемо да ударимо и у животу и у рингу већ колико јак ударац можемо да примимо и да се подигнемо – казао је Боровчанин, наводећи да верује да ће наши боксери оставити срце у рингу и показати како се бори за себе, своју породицу, грб, химну, заставу, Србију.

Зоран Гајић, министар омладине и спорта, истакао је да је у нашој земљи у последњих десетак година организовано више од 25 великих такмичења, на европском и светском нивоу. Такмичарима је пожелео фер борбу, а публици да ужива у свакако најинтересантнијој од свих борилачких вештина.

Честитке на одличној организацији и много среће такмичарима на свечаном отварању упутили су и Јоанис Филипатос, председник Европске бокс федерације, и Адук Абакаров, потпредседник Светске бокс федерације.

Током десет дана такмичења у хали „Александар Николић” око четири стотине асова племените вештине из 34 земље Европе надметаће се за медаље и титулу европског шампиона.

Фотографије можете преузети овде.

Видео-материјал можете преузети овде.

Извор: Беоинфо

Подели вест
promo_banner_360@2x.jpg
Придружите нам се!
"БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024" ОД 13. АПРИЛА ДО 15. ЈУНА: КУЛТУРА, СПОРТ, УМЕТНОСТ, ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА
Прочитајте још