београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ОД ДОБРОГ ЏЕЗА ДО НАРОДНИХ ИГАРА: Пијаниста Бојан Цветковић наступао на „Данима породице”, следећег петка нови џез џем сешн

19.04.2024.

ОД ДОБРОГ ЏЕЗА ДО НАРОДНИХ ИГАРА: Пијаниста Бојан Цветковић наступао на „Данима породице”, следећег петка нови џез џем сешн
Величина слова

Манифестација „Београдски дани породице” вечерас је Београђане провела кроз разне епохе и шаренило музике и плеса, сплетом различитих игара у извођењу културно уметничких друштава.

У зони џез, блуз и рок музике код Делијске чесме публика је вечерас могла да ужива у добром џезу. Бојан Цветковић, један од најангажованијих џез пијаниста новије генерације наступао је вечерас.

- Сваког петка ће овде бити од 4 до 6 часова џез џем сешн, први део ће бити омаж некој легенди из света џеза, а други део програма ће бити џез џем сешн, односно свако ко је буквално пролазник, ко зна да свира неки инструмент, и ко познаје џез музику, џез стандарде ће моћи да се нама прикључи на бини и да заједно импровизује, музицира са нама - рекао је Цветковић.

Током музичког програма у првој недељи „Дана породице” централна бина на Тргу Републике била је резервисана за „Породични бал”. Тако су Клуб историјског плеса и бројна културно-уметничка друштва приказали сву лепоту српске игре и традиције.

Љубитељи ових жанрова и живе музике моћи ће да уживају током наредна два месеца јер програм у овој зони доноси много занимљивих извођача.

Подели вест