dc4eeddb0465685c431390a42175e9e6_7516816829.jpg
београд,.рс

београд,.рс

Градске актуелности

УРЕЂЕЊЕ КАНАЛСКЕ МРЕЖЕ У НАСЕЉУ БУСИЈЕ: Започињу свеобухватни радови и реконструкција преко хиљаду метара фекалне канализације

22.04.2024.

УРЕЂЕЊЕ КАНАЛСКЕ МРЕЖЕ У НАСЕЉУ БУСИЈЕ: Започињу свеобухватни радови и реконструкција преко хиљаду метара фекалне канализације
Величина слова

На иницијативу Општине Земун започиње се са радовима на каналској мрежи у Бусијама и Угриновцима, како би се спречили непријатбни мириси и потенцијална опасност од загађења животне средине.

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишли су каналску мрежу у насељу Бусије. Циљ посете било је решавање дугогодишњих проблема које грађани Бусија и Угриноваца имају са каналском мрежом одакле се шире непријатни мириси и потенцијална су опасност за загађење животне средине.

На иницијативу Oпштине Земун договорено је да се од следеће недеље почне са свеобухватним радовима. Реч је о реконструкцији колектора и 1.200 метара фекалне канализације. Ова канализациона мрежа је у веома лошем стању, налази се на територији oпштине Стара Пазова и узрочник је изливања канализације у каналску мрежу Бусија.

Други корак у санирању терена у насељу Бусије јесте чишћење канала Ладовача у дужини од једног километра. Будући да је ово један од горућих проблема, Ковачевић је захвалио министарки Вујовић на брзој реакцији. Одржавање канала је неопходно због регулације одвођења сувишних вода и нивелисања нивоа подземних вода на обрадивим површинама.

Током обиласка терена, председник је указао и на проблем који се односи на заштиту животне средине. Резултат тога је договор са надлежним министарством да се поставе камере на местима где се стварају депоније, како би се овај проблем решио.

 Извор: Беоинфо

Подели вест
promo_banner_360@2x.jpg
Придружите нам се!
"БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024" ОД 13. АПРИЛА ДО 15. ЈУНА: КУЛТУРА, СПОРТ, УМЕТНОСТ, ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА
Прочитајте још