11.jpg
Grad Beograd

Grad Beograd

Градске актуелности

ОБЈАВЉЕНИ ЈАВНИ ПОЗИВИ ЗА СУБВЕНЦИЈЕ У ОБЛАСТИ ПОЉОПРИВРЕДЕ: Износ од 511 милиона динара је највећи износ издвојен за ове намене до сада

22.04.2024.

ОБЈАВЉЕНИ ЈАВНИ ПОЗИВИ ЗА СУБВЕНЦИЈЕ У ОБЛАСТИ ПОЉОПРИВРЕДЕ: Износ од 511 милиона динара је највећи износ издвојен за ове намене до сада
Величина слова

Секретаријат за пољопривреду објавио је јавне позиве за достављање пријава за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде за 2024. годину у укупном износу од 511 милиона динара, што је највећи износ издвојен за ове намене до сада.

Реч је о пет јавних позива, и то о јавном позиву за набавку пољопривредних прикључних машина, трактора, опреме у области пчеларства, воћарства, повртарства, ратарства и сточарства, саопштено је из овог секретаријата.

Подстицајна средства су наменска и бесповратна и додељују се у максималном износу до 80 одсто од цене прихватљивих трошкова инвестиције. Право на доделу подстицајних средстава може остварити физичко лице – носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства на територији града Београда.

Средства намењена за набавку нових пољопривредних прикључних машина су максимално 500 хиљада динара по кориснику. За ову намену опредељено је 140 милиона динара.

Укупна средства за набавку новог трактора, у максималном износу који не може бити већи од милион динара по кориснику, јесу 171 милион динара.

Јавни позив из области сточарства односи се на набавку грла стоке и опреме за сточарску производњу, за шта је опредељен износ од 100 милиона динара, а максималан износ не може бити већи од 750 хиљада динара по кориснику.

За јавни позив из области воћарства, повртарства и ратарства за набавку воћарске, повртарске и ратарске опреме опредељен је износ од 60 милиона динара. Максимални износи подстицајних средстава по кориснику ће бити одређени јавним позивом, с обзиром на то да се ради о више врста различите опреме.

Подстицајна средства намењена за набавку нове опреме у области пчеларства (једна или више врста опреме) су у максималном износу до 120 хиљада динара по кориснику. За ову намену опредељена су финансијска средства у износу од 40 милиона динара.

Рок за подношење пријава је 3. јун до 15 часова. Пријаве се подносе лично на писарницу Градске управе Града Београда, Улица краљице Марије 1, или путем поште на адресу Секретаријата за пољопривреду Градске управе Града Београда, Улица краљице Марије 1.

Секретаријат за пољопривреду годинама улаже у пољопривреду и тиме показује пољопривредницима да путем подстицајних средстава у пољопривреди чврсто стоји уз њих, те да тежи да се из године у годину та улагања повећавају како путем подстицајних средстава и организације разних врста обука тако и учешћем на сајмовима.

Као последица препознавања значаја и утицаја пољопривреде, која је један од четири основна стуба развоја града, на привредни амбијент Београда, а имајући у виду да је удео површине обрадивог пољопривредног земљишта у укупној површини Града Београда око 47 посто, као и да на територији града постоји више од 30.722 газдинства, Секретаријат за пољопривреду Града Београда је у 2024. години издвојио средства у износу од 511 милиона динара за подстицајна средства у пољопривреди, што је највећи износ издвојен за ове намене до сада.

Треба напоменути да је за подстицајна средства у 2023. издвојено 450.600.500,00 динара, које је добило 1.098 пољопривредника.

Више информација зинтересовани могу наћи на званичном сајту Града Београда у делу под називом „Градски огласи и конкурси”.

Извор: Беоинфо

Подели вест
promo_banner_360@2x.jpg
Придружите нам се!
"БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024" ОД 13. АПРИЛА ДО 15. ЈУНА: КУЛТУРА, СПОРТ, УМЕТНОСТ, ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА
Прочитајте још