shutterstock_2084957431.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ОПШТИНА ЗВЕЗДАРА НАСТАВЉА ДА УЛАЖЕ У РАЗВОЈ СПОРТА: Снукер и билијар добијају на значају

25.04.2024.

ОПШТИНА ЗВЕЗДАРА НАСТАВЉА ДА УЛАЖЕ У РАЗВОЈ СПОРТА: Снукер и билијар добијају на значају
Величина слова

Општина Звездара последњих година улаже доста у развој спорта јер им је жеља, како су навели из ове општине, да Звездарци своје слободно време проводе бавећи се спортским активностима.

Међу спортовима који последњих година добијају на значају су снукер и билијар, саопштили су из ове градске општине.

Приликом посете Снукер савезу Србије, председник општине Звездара Владан Јеремић разговарао је са челним људима Савеза, као и са председником Европске асоцијације за билијар и снукер Максимом Касисом, који је у посети Србији.

– Нама је на Звездари сваки спорт подједнако битан. Желимо да Звездарци своје слободно време проводе бавећи се спортским активностима. База сваког јаког спорта управо је на локалу и трудићемо се да уврстимо снукер у наше спортске садржаје, како би се што више младих упознало са овим спортом – рекао је Јеремић.

Председник Снукер савеза Србије Владимир Колаковић захвалио је председнику Јеремићу на посети и интересовању за овај спорт, који и у Србији има много играча, и додао да је подршка локалне власти изузетно важна.

Максим Касис је рекао да су у Европској асоцијацији јако заинтересовани за овај изум и да се нада да ће се он ускоро користити на мечевима. Он је овом приликом истакао предности овог спорта, који ће ускоро бити и међу олимпијским спортовима.

– Сама чињеница да је током игре забрањено конзумирање алкохола и цигарета говори у прилог усвајања здравих стилова живота код млађих и старијих играча снукера – рекао је Касис.

Извор: Беоинфо

Подели вест