београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

НАСТУП АРТИСТА, РАДИОНИЦА У ПРИРОДИ И КВАЛИТЕТАН РОК ЗВУК НА „ДАНИМА ПОРОДИЦЕ": Све генерације су данас уживале у забави и учењу

26.04.2024.

НАСТУП АРТИСТА, РАДИОНИЦА У ПРИРОДИ И КВАЛИТЕТАН РОК ЗВУК НА „ДАНИМА ПОРОДИЦЕ": Све генерације су данас уживале у забави и учењу
Величина слова

„Београдски дани породице" донели су данас атрактиван програм за малишане, уметничке радионице и добар рок звук.

У данашењм програму „Дана проодице" највише су могли да уживају малишани за које је био приређен наступ на штулама, моноциклу и ролерима артиста Инес циркус театра, као и радионице у природи, на Калемегдану у којима су могли да се сусретну са вештинама ликовног изражавања. Малишани су своја знања о уметничкој традицији могли да прошире у радионици „Наслеђе за децу“ у Заводу за заштиту споменика културе града Београда, док су они са склоностима за јавни наступ могли да се опробају у рецитаторском маратону у Омладинском позоришту Дадов. 

Квалитетан одабир за музички истанчан укус сачекао је посетиоце код Делијске чесме где су од подне па до вечерњих сати наступали кварет Софије Ћировић, Џез Џем сешн, Зашто Кафка? и Београдски Фанк Комбо.

Оно што је посебност овог дана јесте презентација традиционалног наслеђа у оквиру програма „Боје традиције” која је трајала од 16 до 18 часова испред ТЦ Рајићева где су грађани имали прилику да се упознају и фотографишу са обележјима српске народне ношње, као и да уживају у концерту традиционалне музике.

 Погледајте галерију фотографија данашњег програма. 

Подели вест