58172.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ЕКИПЕ „ПАРКИНГ СЕРВИСА” И ОВЕ ГОДИНЕ УКЛАЊАЈУ ВОЗИЛА СА ТРАСЕ МАРАТОНА: Информације о премештеним аутомобилима путем телефона Сервисног центра 11-0-11

27.04.2024.

ЕКИПЕ „ПАРКИНГ СЕРВИСА” И ОВЕ ГОДИНЕ УКЛАЊАЈУ ВОЗИЛА СА ТРАСЕ МАРАТОНА: Информације о премештеним аутомобилима путем телефона Сервисног центра 11-0-11
Величина слова

Сваке године, у ноћи пре Београдског маратона, све екипе Службе за експлоатацију возила ЈKП „Паркинг сервис” налазе се на престоничким улицама, како би са трасе, којом ће проћи такмичари, уклонили паркирана возила.

Иако се путем медија апелује на власнике да сами помере своја возила са трасе маратона, посла за екипе „Паркинг сервиса” има на претек. Дежурне дизалице, сваке године преместе више стотина возила на најближе регуларно паркинг место, које је ван трасе маратона, чиме се омогућавају безбедни услови за пролазак око десет хиљада тркача.

aa0175c3af4815a76a962b0d9047e30e_5941520882.jpg
београд.рс

Пре саме акције уклањања возила, већ деценијама се организује заједничка вечера свих ангажованих радника „Паркинг сервиса” и њихових гостију из других градских служби, Саобраћајне полиције и Kомуналне милиције, као и других комуналних предузећа.

Ове године, уочи 37. Београдског маратона, са радницима су вечерали начелник Саобраћајне полиције Слободан Јоцић, директор ЈKП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић, представници Управе Града Београда, као и колеге из других јавних комуналних предузећа, који су још једном апеловали на возаче да сами помере своја возила са трасе маратона. Традиција припреме чувеног пасуља пред маратон дуга је више од три деценије. Шеф кухиње и ове године је Драган Глигорић, познатији као „Ханс”, који је припремио гозбу за своје колеге које раде на дизалицама, али и за механичаре, диспечере и друге госте.

Након богатог оброка, почела је интензивна акција, која је трајала док последњи аутомобил са трасе маратона није премештен, односно до зоре.

Возачима који нису стигли да помере своје возило са трасе маратона, а имају инсталирану Апликацију „Паркинг сервис” са унетом регистрацијом возила, стићи ће обавештење о локацији на коју је аутомобил премештен. Све информације о премештеним возилима возачи могу да добију и путем телефона Сервисног центра Града Београда 11-0-11.

Извор: Беоинфо

Подели вест