eb46d182c96754804cb5319f7973d3b6_3954849332.jpeg
Live Production

Live Production

Градске актуелности

МАРАТОН, МУЗИКА И РАДОСТ ОБЕЛЕЖИЛИ НЕДЕЉУ: Спој модерног и традиционалног на „Београдским данима породице” кроз концерт, рекреацију и уметност

28.04.2024.

МАРАТОН, МУЗИКА И РАДОСТ ОБЕЛЕЖИЛИ НЕДЕЉУ: Спој модерног и традиционалног на „Београдским данима породице” кроз концерт, рекреацију и уметност
Величина слова

Рекреативни спортски садржаји, филомови и уметнички програми испунили су ову недељу, која је заокружена великим концертом на централној бини поводом светског дана игре.

Манифестација „Београдски дани породице 2024” чији је идејни творац и оснивач председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић трајаће до 15. јуна и доноси богат садржај на више градских локација у коме ће моћи да уживају Београђани и сви гости који током два месеца буду посетили град.

Тридесет и седми Комтрејд Београдски маратон почео је у недељу у осам часова код Цркве Светог Марка. Стартовало је две хиљаде такмичара на деоници од 42,195 километара што овогодишњи Београдски маратон чини најмасовнијим до сада. Победници 37. Комтрејд Београдског маратона су Кенијци Гилберт Чумба и Ема Ндива.

Главна идеја манифестације „Београдски дани породице” јесте да вратимо радост на наше улице.

Исидора Лукић, Организаторка манифестације

Након завршетка Београдског маратона у преподневним часовима, за који се ове године пријавио рекордан број учесника, поред рекреативних спортских садржаја, игре знања и програма у природи, затим филма и ликовних радионица, недељни програм је посебна посластица за љубитеље музике!

Све ће ово да расте како време буде ишло, тако да свакако дођите па ћете и да видите шта вам све спремамо за наредни перод.

Исидора Лукић, Организаторка манифестације

Тако је на централној бини на Тргу републике одржан концерт поводом светског дана игре, на коме су учествовали Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички”, Градски тамбурашки оркестар „Бранко Радичевић”, Балкан брас бенд и и играчки ансамбл „Котуровић”.

У оквиру „Дана породице” на Коларцу наступа међународно призанти виолиниста Станко Мадић у пратњи Београдског камерног оркестра под диригентском палицом Заб Гујонга из Кине.

Подели вест