београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПОЧЕЛА ТРЕЋА НЕДЕЉА „БЕОГРAДСКИХ ДАНА ПОРОДИЦЕ”: Седма уметност под ведрим небом на тераси Коларца

30.04.2024.

ПОЧЕЛА ТРЕЋА НЕДЕЉА „БЕОГРAДСКИХ ДАНА ПОРОДИЦЕ”: Седма уметност под ведрим небом на тераси Коларца
Величина слова

У савршеном амбијенту, на тераси Коларчеве задужбине одржана је пројекција филма „Тешке године”, на радост свих филмских сладокусаца.

Трећа недеља „Београдских дана породице” започела је стављањем акцента на филмску уметност, те је понедељак за све суграђане и посетиоце започео пројекцијом „Тешка година” на тераси Коларчеве задужбине.

Крај априла и лепо време погодовали су филмском програму на отвореном у оквиру манифестације „Београдски дани породице”. Манифестација која негује јединство породице, традицију, културу и историју, ове године је понудила богат и разноврстан програм, како за младе, тако и за сениоре, и за љубитеље спорта, уметности и забаве.

Понедељак 29. априла био је дан за уживање у филму, и то од творца популарног остварења „Недодирљиви”. У питању је социјално ангажовани наслов „Тешка година” који садржи елементе комедије и драме.

Прича прати Алберта и Бруна који су у дуговима до гуше и обраћају се социјалном раднику како би им помогао да се изборе са својим животима. На једној од групних сесија наилазе на младог активисту који их позива да му се придруже. Привучени више бесплатним пивом и чипсом него борбом против конзумеризма и одбране животне средине њих двојица приступају покрету без много убеђења и почињу да осећају добру прилику.

Манифестација „Београдски дани породице 2024” чији је идејни творац и оснивач председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић трајаће до 15. јуна и доноси богат садржај на више градских локација у коме ће моћи да уживају Београђани и сви гости који током два месеца буду посетили град.

Подели вест