shutterstock_2363936817.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

„БЕОГРАДСКИ МЕТРО” НА СВЕТСКОМ КОНГРЕСУ О ТУНЕЛИМА У КИНИ: Наша делегација на представљању нових трендова одрживог развоја у овој области

30.04.2024.

„БЕОГРАДСКИ МЕТРО” НА СВЕТСКОМ КОНГРЕСУ О ТУНЕЛИМА У КИНИ: Наша делегација на представљању нових трендова одрживог развоја у овој области
Величина слова

Делегација Јавног комуналног предузећа „Београдски метро и воз”, са директором Андрејом Младеновићем на челу, боравила је у званичној посети Шенжену у Кини поводом учешћа на Светском конгресу о тунелима, саопштено је из овог предузећа.

Овогодишњи конгрес окупио је велики број стручњака, представника јавног и приватног сектора и академске заједнице из свих делова света, који се баве областима од важности за тунелске системе. Догађај је био посвећен представљању нових трендова одрживог развоја у области изградње и одржавања тунела и сродних подземних конструкција.

Током боравка у Шенжену, поред учешћа на конгресу, партнери на пројекту изградње београдског метроа задужени за извођење радова, кинеска компанија „Пауерчајна”, организовали су за делегацију и обилазак метро система и станица, укључујући текуће радове и депо, као и обилазак репрезентативних тунела у овом граду.

Овај део програма посебно је важан за делегацију „Београдског метроа”, имајући у виду да је Шенжен град који има пети најдужи метро систем у Кини, са 16 оперативних линија, 373 станице, те с пројекцијом да до 2035. године имају осам експрес и 24 линије метроа у дужини од 1.142 километра. Поред бројних радних и експертских сесија и партнерских форума, на маргинама конгреса организован је и низ билатералних састанака са међународним извођачима и произвођачима, као и гостовање у седишту реномиране кинеске компаније „Хуавеј”.

Извор: Беоинфо

Подели вест
promo_banner_360@2x.jpg
Придружите нам се!
"БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024" ОД 13. АПРИЛА ДО 15. ЈУНА: КУЛТУРА, СПОРТ, УМЕТНОСТ, ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА
Прочитајте још