3c179c6d6a57a02f3f5c3604ff606e54_6832684707.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

НИКОДИЈЕВИЋ УРУЧИО ПОКЛОНЕ МАЛИШАНИМА У ПРИХВАТИЛИШТУ: Желимо да покажемо овој деци да нису сама

05.05.2024.

НИКОДИЈЕВИЋ УРУЧИО ПОКЛОНЕ МАЛИШАНИМА У ПРИХВАТИЛИШТУ: Желимо да покажемо овој деци да нису сама
Величина слова

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса члан Привременог органа Града Београда Никола Никодијевић обишао је данас Прихватилиште за децу Београда и том приликом деци која бораве у Прихватилишту уручио пригодне поклоне као и васкршња јаја. Поклоне је обезбедио фудбалски клуб Црвена звезда на иницијативу Николе Никодијевића.

Никодијевић је том приликом честитао свима који данас прослављају највећи хришћански празник Васкрс и истакао да му је велико задовољство да када су велики празници, које проводимо у миру и заједништву, буде са децом из Прихватилишта.

– Ми у Београду смо једна велика породица и желимо да покажемо овој деци да нису сама, да о њима има ко да брине и да смо ту за њих 365 дана у години. Данашња слика деце и њихова радост када виде да смо ту са њима је нешто што нам даје снагу да наставимо да радимо даље и да све оно што радимо годинама у назад добија смисао са дечијим осмехом – рекао је Никола Никодијевић.

Он се захвалио фудбалском клубу Црвена звезда на поклонима јер се малишани увек највише радују спортистима.

– Наша врата су увек отворена за све проблеме пред којима се Прихватилиште налази и драго ми је да имамо партнерски однос. Систем социјалне заштите и социјалне политике у нашем граду је последњих година много узнапредовао. Све оно што је до пре десетак година било незамисливо у нашем граду попут дневних боравака за стара лица, прихватилишта за стара лица, геронтолошких центара, велики број клубова који се баве нашим најстаријим суграђанима, више од 790 персоналних асистената и све оно што пре није постојало, а што данас постоји и олакшава живот посебним категоријама становништва. Трудићемо се да у будућности унапређујемо систем социјалне заштите у Београду јер се развој једног друштва и једног града мери по томе колико је развијена социјална служба. Драго ми је што из године у годину у томе напредујемо и то ће бити једна од темељних политика града Београда у будућности – поручио је Никодијевић.

Према његовим речима, уколико буде постојала потреба за проширењем капацитета Прихватилишта Град ће ургетно реаговати и проширити капацитете, али за сада за то нема потребе.

Директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић такође је свима честитала данашњи празник и поручила да на овај велики празник мислимо на децу која бораве у овој установи.

– Морамо да им покажемо да нису сама и да радост Васкрса унесемо и у овај наш заједнички дом. На услузи смо свој нашој деци јер ова деца заслужују најбоље – порука је директорке Стајковић.

Фудбалер Црвене звезде Никола Кнежевић рекао је да му је јако драго када види да су деца, којима је било тешко у животу, срећна. Он им је поручио да наставе да гурају даље и изразио наду да ће они бити пре свега добри људи, а онда и добри спортисти.

Догађају је присуствовао и градски секретар за социјалну заштиту Петар Јорданов.

Напомена: видео-материјал са догађаја можете преузети са сајта infobiro.tv.

Извор: Беоинфо

Подели вест
promo_banner_360@2x.jpg
Придружите нам се!
"БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024" ОД 13. АПРИЛА ДО 15. ЈУНА: КУЛТУРА, СПОРТ, УМЕТНОСТ, ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА
Прочитајте још