trg.jpeg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

У ЛАЗАРЕВЦУ 125 НОВИХ ПАРКИНГ-МЕСТА До краја године ова општина добија прву подземну гаражу на четири спрата и модеран трг

12.05.2024.

У ЛАЗАРЕВЦУ 125 НОВИХ ПАРКИНГ-МЕСТА До краја године ова општина добија прву подземну гаражу на четири спрата и модеран трг
Величина слова

Развој периферних општина један је од приоритета Града Београда и политике коју води председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић, па Лазаревац, како је планирано, добија нову пијацу, трг, паркинг и подземну гаражу до краја ове или почетком 2025. године.

Међу великим инфраструктурним пројектима који су већ у току и који ће становницима ове општине олакшати и улепшати живот су и оа два, ако не најважнија, онда међу најважнијима - изградња трга са подземном гаражом и изградња пијаце.

Приградске општине, то су мали градови сами за себе."

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић

На простору где се некада налазио паркинг предвиђена је изградња пијаце, пословног простора за ту врсту делатности, а нови паркинг ће се наслањати на Улицу Дула Караклајића, између два трговинска ланца. Ту ће бити изграђена монтажна гаража на четири спрата са 125 паркинг-места. И уз саму пијацу са 110 тезги, која ће бити затвореног типа попут Палилуске пијаце, биће обезбеђено додатних 25 паркинг-места и прекопута тржнице биће изграђено још 54 места.

Нова пијаца ће суштински да промени окружење и увешће се ред."

председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић

- Нова пијаца ће суштински да промени окружење и увешће се ред - рекао је Шапић, а парцела на којој се сада налази пијаца и која није репрезентативна ће вероватно бити продата, те ће новац бити искоришћен за Лазаревац - најавио је приликом последњег обиласка Лазаревца Шапић.

garaza.jpeg
Нова гаража у Лазаревцу
београд.рс

- Расписаћемо и радове у Улици Вука Караџића, као и за вртић у Степојевцу, који је један од приоритета. Потрудићемо се да финансирамо и изградњу фискултурних сала у две школе. Дакле, уколико порадимо, а хоћемо, на оваквим стварима, као што су гаража, трг, пијаца, школа, домови здравља, саобраћајнице и путеви, живот на ободима града може да буде објективно квалитетнији него у центру града. Нема гужве, сталних тензија, а има више природе - навео је тада Шапић.- Развој рубних општина је наш проритет - поновио је још једном Шапић приликом обиласка Лазаревца крајем прошле године.

У галерији фотографија можете да погледате посету градоначелника Александра Шапића Лазаревцу када је септембра 2023. године обишао радове на изградњи гараже и новог трга

 - Очекујем да ће до краја 2024. године, почетком 2025. потпуно све бити завршено. Лазаревац, као и било која приградска општина ни на један начин не сме да буде у неком дискриминисаном положају и ова општина ће добити у наредном периоду далеко већу подршку Града зато што Лазаревац и друге приградске општине то заслужују - рекао је Шапић

Приликом обиласка ове градске општине, Шапић је нагласио да Лазаревац сматра подједнако важним делом града као и централне делове Београда.

За мог мандата од годину дана у Лазаревац уложена огромна средства."

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић приликом посете Лазаревцу новембра 2023. године

Приградске општине, то су мали градови сами за себе, рекао је он тада и истакао да је потребно да урадимо све да им обезбедимо услове какве имају становници централних градских општина, а сама чињеница да се налазе на месту са природним лепотама постаје предност у односу на живот у центру Београда.

- Становницима Лазаревца је њихова општина најважнија и тако и треба да буде. Ми који водимо Град треба да наставимо да обезбеђујемо услове за што бољи живот грађана. Када сам био председник општине Нови Београд сматрао сам да једнака пажња треба да се поклања свим деловима града. Корона је променила перцепцију живљења, тако да морамо да радимо на развоју инфраструктуре, а пре свега на уређивању и изградњи школа, вртића, домова здравља, али и што бољем саобраћајном повезивању - нагласио је том приликом Шапић.

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић је рекао да су само за првих годину и по дана од када је он дошао на чело Града, одвојена значајна средства за капиталне инвестиције.

- Неке пројекте Лазаревац изводи из средстава Града Београда, нешто из сопствених средстава, а наша обавеза је да добро сарађујемо. Од новца који смо ми определили више од 50 улица је реконструисано, ради се канализација,
 коле, две фискултурне сале, очекује се и вртић у Степојевцу, као и завршетак радова у центру Лазаревца. По завршетку тих радова Лазаревац ће изгледати како и доликује месту у коме живи више од 60 хиљада људи - рекао је Шапић.

Људима треба мир, а велика, урбана средина какав је Београд то више не може да обезбеди, рекао је Шапић и додао да треба да се учини све како би људи који живе у Лазаревцу ту и остали. 

Председник општине Лазаревац Бојан Стевићје указао на значај учешћа Града и Александра Шапића на изградњи путне инфраструктуре, градске тржнице, завршетку гараже и трга испред зграде Општине, као и на многим другим пројектима.

- Наставићемо да радимо као и до сада, те да заједно са Градом Београдом стварамо боље услове за наше суграђане, које ће они свакако знати да цене - рекао је Бојан Стевић.

У галерији фотографија погледајте како је изгледао обилазак радова градоначелника Шапића на реконструкцији Основне школе „Војислав Вока Савић” у Лазаревцу у новембру 2023. године. 

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић захвалио је председнику Привременог органа Града Београда Александру Шапићу и његовом тиму на ангажовању, те подсетио да су до сада изведени радови на Гимназији у Лазаревцу, а да се тренутно обављају у три школе, ОШ „Војислав Вока Савић”, ОШ „Кнез Лазар” и Музичкој школи „Марко Тајчевић”. Очекује се, додао је, и расписивање јавне набавке за две матичне школе, у Дудовици и Јунковцу.

Он је изразио захвалност Граду Београду за помоћ у изградњи две балон-сале и подсетио да су у оквиру школских објеката постављене мултифункционалне подлоге, као и да су набављене 63 интерактивне школске табле.

У галерији фотографија можете да погледате како ће изгледати пијаца у Лазаревцу.

Подели вест
promo_banner_360@2x.jpg
Придружите нам се!
"БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024" ОД 13. АПРИЛА ДО 15. ЈУНА: КУЛТУРА, СПОРТ, УМЕТНОСТ, ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА
Прочитајте још