69d735db598a639aca01beddace0ef60_7802566269.jpg
ТВ Информер принтскринн

ТВ Информер принтскринн

Градске актуелности

ВАЖНО ЈЕ ДА У ОВОМ ТРЕНУТКУ САЧУВАМО ДРЖАВНО ЈЕДИНСТВО: Александар Шапић на ТВ Информер о националним интересима

11.05.2024.

ВАЖНО ЈЕ ДА У ОВОМ ТРЕНУТКУ САЧУВАМО ДРЖАВНО ЈЕДИНСТВО: Александар Шапић на ТВ Информер о националним интересима
Величина слова

Изузетно је важно да данас, у тешком тренутку за српски народ, сачувамо државно јединство, како бисмо одбранили наше националне интересе, али и да будемо толерантни, што не значи да будемо недоследни и дозвољавамо анархију и да се пред њом повлачимо, изјавио је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић гостујући на ТВ Информер.

Он је поновио да су предстојећи избори далеко изнад локалних те да су поред важности локалног карактера изузетно важни и са националног аспекта јер у моменту у коме се налази Србија, а и цео свет, јако је важно какву ћемо градску власт да имамо.

Screenshot 2024-05-11 153038.png
Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић у студију телевизије Информер
ТВ Информер принтскринн

– То значи да ли ћемо да имамо власт која ће да стане иза националне државне политике, политике уједињења свих који ће бранити националне интересе. Јер уколико не будемо успели да се извучемо из ове ситуације у којој се налазимо, или барем да што достојанственије кроз њу прођемо, ризикујемо да нам се закачи један тег око врата који, питање је да ли ће генерације након нас моћи да скину и да ли ће им бити омогућено да развијају нашу земљу у правцу који желе – рекао је Шапић.

Изузетно је важно да данас, у тешком тренутку за српски народ, сачувамо државно јединство, како бисмо одбранили наше националне интересе."

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић

Он је нагласио да ће, уколико буде добио поверење да води Град и у наредном периоду, бити градоначелник свих Београђана и штитити њихов интерес без обзира на политичко опредељење, нацију и веру.

Он је, говорећи о инциденту на Савском кеју када му нису дозволили да одговори на питања пре свега грађана, а онда и новинара, рекао да је био максимално толерантан и да није ни тон повисио те да је реаговао тек када му нису дозволили да се слободно креће.

– Увек ћу бранити своју кућу, своју породицу и пријатеље јер онај који није спреман да их брани тај сутра није спреман да брани ни свој народ. Као што ћу стати у одбрану сваког ко припада мом народу, мом граду и ко је на било који начин угрожен јер то је пре свега људски, хришћански, затим је српски и на крају је мушки – истакао је Шапић.

Београд доживљава велике промене, а ја имам велику жељу да допринесем да ствари буду још боље."

председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић

Важно да се увек каже истина и са том истином нека ме прихвати онај ко жели, онај ко не жели то је његово право, рекао је Шапић.

– Никада никог нисам први напао и увек настојим да се понашам максимално пристојно и цивилизовано. Зато још једном апелујем на то да се свака врста политичке борбе, опозиционе борбе и размимоилажења у мишљењу не своди на овакве ситуације, јер батина има два краја и када некога нападате морате да будете спремни да ће тај неко и да се брани. Наравно да ми који се налазимо на одговорним местима морамо да имамо много виши праг толеранције, ја мислим да сам ја то и показао, али за све постоји граница, а она је у овом тренутку била пређена – рекао је Шапић додајући да оваква ситуација не би била могућа ни у којој европској држави на чије се законе стално позивају људи који су га провоцирали.

Screenshot 2024-05-11 153038.png
Александар Шапић је говорио о социјалним мерама које су током последње две године спроведене у Београду
ТВ Информер принтскринн

Уколико желимо да имамо једно нормално, цивилизовано друштво што не значи анархистичко, морамо да поштујемо законе ове земље, што не значи гушење демократије, рекао је Шапић.

Цело гостовање председника Привременог органа Града Београда Александра Шапића на ТВ Информер можете да погледате на линку испод. 

Он је истакао и да је чињеница да треба да се раскрсти са једним историјским периодом који је био погубан за српски народ али да то истовремено не значи да се треба одрећи свих добрих ствари тог времена које су донели народноослободилачка борба и партизански покрет.

– Мора доћи до националног помирења које је започео још Зоран Ђинђић изједначавајући равногорски са партизанским покретом, увођењем веронауке у школе и скидањем петокраке са Скупштине града, али се тада некако стало. Ја желим да нико више не може да стане између нас и подели нас наопаком идеологијом – рекао је Шапић.

Говорећи о досадашњим резултатима у вођењу града, Шапић је указао да је на почетку мандата обећао да обале градских река више неће изгледати као до тада.

– Људи су мислили да је то немогућа мисија јер су многи били део тзв. дубоких система који дуго опстају, а нису политичког типа. Данас су на Савском шеталишту уклоњени сви нелегални сплавови, остало је места за 28 сплавова. Београд је препознатљив по тим плутајућим објектима и наш циљ није био да их укинемо већ да уведемо ред. Сви ће имати пречишћиваче отпадних вода, биће прописно удаљени, видеће се река и уредити шеталиште. Настављамо низводно од Бранковог моста, а одређена су места и за клубове и дискотеке који су излицитирали та места преко пута Ратног острва – рекао је Шапић.

Иза мене је 14 година рада у локалној самоуправи и искуства које сам стекао."

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић

Он је указао и на добру сарадњу са београдским таксистима чија су сва возила данас беле боје.

– Данас као и у свим великим градовима света, имамо унифициран изглед такси возила. То је био резултат заједничког договора и то је доказ да је могуће увести ред и правила тамо где се раније мислило да то није могуће – казао је Шапић.

То је моја политичка агенда са којом мислим да наставим јер је иза мене 14 година рада у локалној самоуправи и искуства које сам стекао за то време, рекао је Шапић, указавши да је посебно поносан на резултате у социјалној политици града.

У последњих годину и по дана у граду смо донели толико социјалних мера колико нисмо у последњих десет година."

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић

– У последњих годину и по дана у граду смо донели толико социјалних мера колико нисмо у последњих десет година. Преко 150 милиона евра смо директно уложили кроз различите услуге, ту је и 20.000 динара за родитеље школараца, бесплатни базени и многи други пројекти. Гасимо котларнице, смањујемо загађење, купујемо 150 нових аутобуса на гас и идемо ка томе да ускоро комплетан јавни превоз буде потпуно нов. Инцидената има много мање него у периоду кад је садашња опозиција водила град – рекао је Шапић.

Он је нагласио да ће наставити да се бори за интересе свих суграђана без обзира ко је за кога гласао.

– Ми сви желимо да нам расте стандард, Београд је из године у годину све бољи, за протеклих годину и по дана асфалтирали смо више улица него за протеклих неколико година, трудећи се да их не затварамо. Ово није лак посао, потребне су године искуства, идеје али и техничко знање како шта функционише и како се до тога долази. Београд доживљава велике промене, а ја имам велику жељу да допринесем да ствари буду још боље – закључио је Шапић.

Извор: Беоинфо

Подели вест
promo_banner_360@2x.jpg
Придружите нам се!
"БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024" ОД 13. АПРИЛА ДО 15. ЈУНА: КУЛТУРА, СПОРТ, УМЕТНОСТ, ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА
Прочитајте још