12249b1a075ac1bfc7066cac4bab0070_7298165464.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ОДРЖАН ЈУБИЛАРНИ 10. ОКЕЈ ФЕСТИВАЛ: Сусрет генерација у Геронтолошком центру „Бежанијска коса”

14.05.2024.

ОДРЖАН ЈУБИЛАРНИ 10. ОКЕЈ ФЕСТИВАЛ: Сусрет генерација у Геронтолошком центру „Бежанијска коса”
Величина слова

Јубиларни, 10. Фестивал међугенерацијске сарадње „ОКеј” одржан је данас у Геронтолошком центру „Бежанијска коса”, саопштено је из Општине Земун.

Нови сусрет генерација отворила је помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Марина Видојевић и истакла значај друштвене бриге о најстаријим суграђанима.

– Установа Геронтолошки центар одржава редовне међугенерацијске везе и у свим приликама организује дружења и посете школске деце свих узраста и свих заинтересованих са корисницима клубова и домова – рекао је на отварању директор ГЦ „Бежанијска коса” Срђан Димитријевић.

У складу са традицијом додељена су признања Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију, за хуманост и помоћ најугроженијим старима, а потом изведен богат културно-уметнички програм у којем су узели учешће Хор „Смиље”, дечији студио „Слонче”, гимназијалци и други учесници.

Уз Фестивал приређена је и изложба дечијих радова са конкурса за плакат манифестације, а за најбољи је награђена Милица Гужвић из ОШ „Михајло Пупин”.

Деценију дуга традиција ових међугенерацијских сусрета, које подржава и Градска општина Земун, организују се у ГЦ „Бежанијска коса” са циљем да зближе и повежу мудрост и искуство са новим идејама младости, наводи се у саопштењу.

Извор: Беоинфо

Подели вест