59c57c22b9ecb290b85ee76ba316b517_1681926777.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ВЕЛИКИ БЕОГРАДСКИ ПОРОДИЧНИ КАРНЕВАЛ ОДРЖАЋЕ СЕ 15. МАЈА ОД 12 ЧАСОВА: Тема манифестације је „Љубав и породица”

14.05.2024.

ВЕЛИКИ БЕОГРАДСКИ ПОРОДИЧНИ КАРНЕВАЛ ОДРЖАЋЕ СЕ 15. МАЈА ОД 12 ЧАСОВА: Тема манифестације је „Љубав и породица”
Величина слова

У оквиру манифестације од посебног значаја за Град Београд „Београдски дани породице” на међународни дан породице организује се Велики београдски породични карневал.

Поворка карневала окупља се код фонтане Рибар на Калемегдану, одакле у 12 часова започиње дефиле дуж Кнез Михаилове улице, током које ће бити два музичка пункта на зони знања и традиције код ТЦ Рајићева, и на бини код Института Сервантес. Дефиле карневала завршава се на Тргу Републике где се наставља програм Великог београдског породичног карневала.

Учесници карневала су Оркестар Министарства унутрашњих послова, витезови из удружења за очување старих заната и вештина „Бели орлови”, Београдске мажуреткиње, уличне акробате, фолклорна друштва, вртићи са територије општине Стари Град, ученици основних школа са територије града Београда као и многобројни грађани и посетиоци града Београда.

Тема карневала је „Љубав и породица”. Дечије групе из вртића имаће тематске костиме породице као што су породица пачића, породица цвећа, породица лептира…

Током читавог дана бина на Тргу Републике биће посвећена карневалу са богатим музичким програмом.

Увече од 20 часова на великој бини на Тргу Републике наступиће Ансамбл народних песама и игара са Косова и Метохије „Венац” са представом „700 година Грачанице”.

Организатори манифестације Београдски дани породице позивали су све Београђане и госте српске престонице да узму учешће у карневалу.

Манифестација „Београдски дани породице” одржава се од 15. априла до 15. јуна на 18 локација у престоници.

Извор: Беоинфо

Подели вест