shutterstock_2455581689.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ПРОДУЖЕНА ЛИНИЈА 606 ОД ДОБАНОВАЦА ДО СУРЧИНА: На линији ће радити два возила у интервалу наиласка од 40 минута

15.05.2024.

ПРОДУЖЕНА ЛИНИЈА 606 ОД ДОБАНОВАЦА ДО СУРЧИНА: На линији ће радити два возила у интервалу наиласка од 40 минута
Величина слова

Из Секретаријата за јавни превоз саопштавају да ће од четвртка, 16. маја, линија 606 (Добановци – Грмовац) бити продужена до Сурчина, чиме ће ова линија обухватити и део привредне зоне Сурчин – Добановци.

Привредна зона Сурчин – Добановци налази се уз деоницу пута од Сурчина ка Добановцима, непосредно уз обилазницу око Београда. Због добре повезаности са друмским и железничким саобраћајем, као и близине аеродрома, ова зона се константно развија као робно-транспортни и дистрибутивни центар, због чега константно расте и број запослених који гравитира овом подручју.

Општина Сурчин предложила је да се ова зона боље повеже са јавним превозом продужењем постојеће линије 606 Земунском улицом, Београдском, Улицом маршала Тита и даље ка Сурчину. Такође, уважени су захтеви становника Грмоваца да им се омогући директна веза са Сурчином као важним административним центром, чиме им је, поред осталог, омогућено да користе и један број линија потеза 600 које возе ка Новом Београду и Земуну.

На линији ће радити два возила у интервалу наиласка од 40 минута.

Нова траса линија биће: Сурчин – Браће Николић – Војвођанска у Сурчину – Сурчин центар – Браће Пухаловића – Железничка – Маршала Тита – Београдска – Земунска – Угриновачка – Грмовачка – Грмовац 7. нова – Грмовац 5. нова – Грмовац 26. нова – Грмовац, наводи се у саопштењу.

Извор: Беоиинфо

Подели вест