shutterstock_1301464780.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ДВОРСКИ КОМПЛЕКС ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТЕ: Почиње овогодишња сезона обилазака Краљевског комплекса на Дедињу

15.05.2024.

ДВОРСКИ КОМПЛЕКС ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТЕ: Почиње овогодишња сезона обилазака Краљевског комплекса на Дедињу
Величина слова

Отворена је овогодишња сезона обилазака Дворског комплекса на Дедињу и за прве туристе врата Краљевског и Белог двора биће отворена од суботе 18. маја, саопштено је из Туристичке организације Београд.

Шетња комплексом у трајању од једног и по сата омогућиће туристима боље упознавање историје, наслеђа и културе наше земље.

Туристичка организација Београда организује обиласке Дворског комплекса сваке суботе у 9.30 на српском и 12.30 часова на енглеском језику. Улазница купљена код Туристичке организације Београда укључује организовани аутобуски превоз од Трга Николе Пашића 5 до Краљевског комплекса – окупљања за превоз су у 9.30 и 12.30 часова на стајалишту за туристичке аутобусе испред Скупштине Града Београда.

Цена улазнице је 1.500 динара. Број посетилаца у групи је ограничен на највише 30. Туристе ће, када то буде могуће због обавеза, дочекивати и поздрављати и престолонаследник Александар и принцеза Катарина.

За информације и резервације туристи треба да посете Туристички информативни центар у Београду, Кнез Михаилова 56, телефон: 0112635622, мејл: [email protected].

Школе, студенти и удружења пензионера могу да обиђу Краљевски комплекс на Дедињу у најављеним групним посетама сваког радног дана од 9 до 15 часова, уз обавезну најаву Канцеларији престолонаследника Александра најмање седам до десет дана унапред, на број телефона 011064014 или путем имејл-адресе: [email protected]. Свака група мора да се састоји од најмање 10, а највише 40 посетилаца.

Извор: Беоинфо

Подели вест