16.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ВАЖНО ЈЕ ДА ЧИТАВЕ ГОДИНЕ БУДЕМО ПОСВЕЋЕНИ ОВОЈ ДЕЦИ: Шапић на Међународни дан породице са децом којој породица највише недостаје, децом из Прихватилишта

15.05.2024.

ВАЖНО ЈЕ ДА ЧИТАВЕ ГОДИНЕ БУДЕМО ПОСВЕЋЕНИ ОВОЈ ДЕЦИ: Шапић на Међународни дан породице са децом којој породица највише недостаје, децом из Прихватилишта
Величина слова

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић посетио је данас, поводом Међународног дана породице, Прихватилиште за децу Београда.

Он је овом приликом малишанима пожелео срећу и радост у данима који долазе, са надом да они „сутра својој деци обезбеде оно што њихови родитељи њима нису успели”.

Захвалан сам људима који са њима раде јер им треба дати љубави која им природно недостаје."

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић

– Важно је да се на овај дан посебно присетимо, али да читаве године будемо посвећени овој деци која, сплетом околности, не могу да добију љубав која треба да дође из сваке породице. Њима недостаје традиционална породица за коју сви покушавамо да се изборимо. Са једне стране сам много срећан, а са друге тужан јер ова деца немају многе ствари које друга деца имају. Захвалан сам људима који са њима раде јер им треба дати љубави која им природно недостаје. Овој деци, као и свакој другој, потребни су љубав, пажња и време. Требало би да урадимо све што је у нашој моћи како бисмо им то и омогућили, иако вероватно никада нећемо моћи да им заменимо оно што тренутно немају, а то је време проведено са својим мајкама и очевима – истакао је Шапић и захвалио свима који раде овај тежак и веома одговоран посао са децом.

5b924e27702d51520cf7b07160464fc4_5867115948.jpg
београд.рс

Он је рекао да ће Град помоћи не само ову установу већ сва свратишта и прихватилишта, те је напоменуо да у овој згради, иако је много урађено протеклих година, има још радова и да ће током ове године и они бити обављени.

Шапић је подсетио да Прихватилиште за децу Београда има традицију дугу 66 година и да је у њему боравило укупно више од 75.000 деце.

Овој деци, као и свакој другој, потребни су љубав, пажња и време."

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић

Директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић истакла је да се 14. пут на Међународни дан породице упућује порука да нико не може, не сме и не треба да буде сам. Она је указала на значај породице и неговања породичних вредности, те истакла де ће из Прихватилишта и даље сваке године бити упућиване поруке љубави, радости, среће и уверења да је победа увек могућа ако смо сложни и јединствени.

У знак захвалности, деца Прихватилишта уручила су Председнику привременог органа Александру Шапићу слику, а том приликом приређен је и културно-уметнички програм у коме су учествовали хор деце Прихватилишта, као и деца Дома ученика „Патријарх Павле”.

Фотографије можете преузети овде.

Извор: Беоинфо

Подели вест
promo_banner_360@2x.jpg
Придружите нам се!
"БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024" ОД 13. АПРИЛА ДО 15. ЈУНА: КУЛТУРА, СПОРТ, УМЕТНОСТ, ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА
Прочитајте још