1.jpeg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ХИТНЕ ПОМОЋИ: Са проширењем простор ће имати 11.000 квадратних метара

16.05.2024.

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ХИТНЕ ПОМОЋИ: Са проширењем простор ће имати 11.000 квадратних метара
Величина слова

На адреси Булевар Франше д'Епереа број 5 почели су радови на реконструкцији постојећег објекта, али и на изградњи новог дела Хитне помоћи, који ће пружити најсавременије услове за рад овог веома важног медицинског објекта у Београду.

Комплекс Завода за ургентну медицину изграђен је 1957. године и до сада није доживео значајнија улагања. Састоји се од три зграде са припадајућим паркингом, укупне површине од 5.227 квадратних метара. Новим планом предвиђено је проширење капацитета и модернизација простора, са укупном бруто површином од око 11.000 квадратних метара.

– Модернизација Завода за ургентну медицину у Београду представља кључну инвестицију која ће значајно побољшати здравствену заштиту наших грађана. Овај пројекат је пример како наша политика ставља грађане на прво место, осигуравајући брз и ефикасан одговор у хитним ситуацијама и унапређујући квалитет живота путем боље и доступније медицинске заштите. Улагања у здравство данас јесу наша обавеза за стабилнији и сигурнији Београд – изјавио је градски секретар за инвестиције Лука Петровић.

Из Секретаријата за инвестиције Града Београда најавили су да ће пројекат бити подељен у три фазе. Прва фаза обухвата рушење постојећег Блока А и изградњу нове зграде са потребним садржајима и 33 гаражна места за санитетска возила. Друга фаза подразумева реконструкцију и доградњу Блока Б, као и изградњу нове надстрешнице са 10 паркинг-места за санитетска возила. Финална фаза, Фаза 3 , фокусира се на реконструкцију Блока Ц.

– Важна информација за све грађане јесте да пројекат изградње у три фазе има за циљ неометано вршење свих до садашњих активности у Хитној помоћи. Планиране фазе ће осигурати континуитет рада и неометано излажење на терен за све запослене у Хитној медицинској служби, чиме ће се гарантовати брза и ефикасна реакција у свим хитним ситуацијама – додао је Петровић.

Када пројекат буде завршен, очекује се знатно повећање капацитета и простора за око 800 запослених, који ће радити у сменама, омогућавајући ефикаснији и удобнији рад. Осим тога, очекује се да ће након имплементације пројекта објекат Хитне помоћи остварити коначну уштеду енергије од 49 одсто и уштеду примарне енергије од 16 процената.

Са уговореном вредношћу од 1.591.489.168,68 динара без ПДВ- а и роком извођења од 730 дана, овај пројекат представља кључни корак ка унапређењу медицинских услуга у нашој престоници.

Извор: Беоинфо

Подели вест