ff369327ebc10b842a65dfee39400b5f_3373421202.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

РАДОВИ УЧЕНИКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „РАДИВОЈ ПОПОВИЋ" У ЗЕМУНСКОМ ПАРКУ: Одржана изложба фотографија „Погледи”

16.05.2024.

РАДОВИ УЧЕНИКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „РАДИВОЈ ПОПОВИЋ" У ЗЕМУНСКОМ ПАРКУ: Одржана изложба фотографија „Погледи”
Величина слова

Изложбу фотографија „Погледи” приредили су ученици Основне школе „Радивој Поповић” и њихови педагози у Земунском парку, код Земунске гимназије и манастира Светог архангела Гаврила.

Циљ изложбе је да се реше предрасуде, мењају ставови и ствара емпатија између ученика са сметњама у развоју и оних који похађају друге школе, саопштено је из Општине Земун, која је у сарадњи са Земунском гимназијом реализовала ову изложбу.

Галерију на отвореном чине уметничке фотографије великог формата са 14 портрета ученика који похађају школу „Радивој Поповић”. У пратећем програму учествовали су ученици школе за децу оштећеног слуха, који су покретом дочарали како осећају музику.

Домаћин изложбе, директор школе Жељко Покрајац, упознао је присутне са радом ове школе која се бави образовањем и васпитањем деце са оштећењем слуха и говора, као и образовањем и васпитањем деце са различитим сметњама у развоју.

Школа је основана 1947. године, а у периоду пре Другог светског рата радила је као Завод за слепе и глуве, из којег су се развиле две велике школе: школа за слепу и слабовиду децу и школа за децу оштећеног слуха.

Школа поседује и дом ученика у којем бораве ђаци који не живе у Београду.

Извор: Беоинфо

Подели вест