FOTO 8.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

СТАЊЕ ДУХА И ЕНЕРГИЈЕ СТАРИЈИХ СУГРАЂАНА ЗА ДИВЉЕЊЕ И УГЛЕД МЛАДИМА: Александар Шапић отворио Трећу београдску олимпијаду пензионера

21.05.2024.

СТАЊЕ ДУХА И ЕНЕРГИЈЕ СТАРИЈИХ СУГРАЂАНА ЗА ДИВЉЕЊЕ И УГЛЕД МЛАДИМА: Александар Шапић отворио Трећу београдску олимпијаду пензионера
Величина слова

Требало би да се млади угледају на старије због њиховог „стања духа и енергије”, поручио је данас председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић отварајући „Трећу београдску олимпијаду спорта и рекреације пензионера”.

Он је на манифестацији, која се одржава у Хали спортова „Ранко Жеравица” на Новом Београду, истакао да се у прошлости, без обзира на функцију коју је обављао, увек дивио старијим суграђанима и настојао да подржи манифестације које су организоване за пензионере.

FOTO 3.jpg
београд.рс

– Током десетогодишњег обављања функције председника општине Нови Београд, проводио сам доста времена с људима трећег доба. У овој хали много пута организовали смо манифестације и дружења за пензионере. Упркос годинама, ти људи су увек имали посебну енергију која је за дивљење и често сам говорио да би требало да се би млади угледају на њих. Драго ми је што сам данас овде са људима који и даље могу да се друже и такмиче, а то су важне ствари које омогућују добро стање духа и здравља. Свим учесницима, пре свега, желим добро здравље, јер мислим да је то најважније. Тренутно живимо у глобално историјском тренутку којег сте ви, у складу с годинама и искуством, сигурно свесни. Мислим да је због тога важно да, без обзира на различитости, покажемо јединство и солидарност, као и да покушамо да ширимо оптимизам и ентузијазам што је више могуће – поручио је Шапић.

FOTO 5.jpg
београд.рс

Директор ПИО фонда Реља Огњеновић истакао је да подршка државе није само у повећању пензија, броју солидарних пакета и бесплатним боравцима у нашим бањама. Како је нагласио, подршка државе је и у виду спортско-рекреативних манифестација које укључују наше старије суграђане у друштвени живот и после радног века.

Председница Градске организације пензионера Београда Ружица Белановић захвалила је свима који су допринели да се ова манифестација одржи по трећи пут и истакла да су пензионери показали да на основу њиховог животног и радног искуства могу много да помогну, те да су доказали да су увек уз своју државу.

Фотографије можете преузети овде.

Видео-материјал можете преузети овде.

 Извор: Беоинфо

Подели вест