cd4a88a1e0475661d9268e27fb53150c_2039239564.jpg
промо

промо

Градске актуелности

ПОЧИЊЕ „ЧУКАРИЧКИ ЕТНО-САЈАМ”: Богат културно-забавни програм ове недеље

21.05.2024.

ПОЧИЊЕ „ЧУКАРИЧКИ ЕТНО-САЈАМ”: Богат културно-забавни програм ове недеље
Величина слова

Општина Чукарица и туристичка организација ове општине организују неколико културних и забавних манифестација ове недеље. Прецизније, позивају грађане да уживају у „Чукаричком етно-сајму”, такмичењу „Чукаричка феријална роштиљијада” и фестивалу фолклора.

Манифестација „Чукарички етно-сајам” почиње сутра код „Шољице” и трајаће наредних пет дана од 9 до 19 сати. На сајму ће бити изложени аутентични занатско-уметнички производи из целе Србије, попут везених и штриканих рукотворина у облику шешира, кутија за поклоне или шајкаче за жене. Такође, представиће се и произвођачи хране и пића и други.

Традиционално, петнаесту година заредом, под слоганом „Ћумуром са хумором” одржаће се „Чукаричка феријална роштиљијада” у суботу 25. маја на пикник-теренима Аде Циганлије од 10 до 19.30 сати. Ова породична, спортска и културна манифестација, на којој се аматери такмиче против професионалаца, деца против родитеља, баке и деке против унучића, показујући своје кулинарско умеће у припремању роштиља, постала је бренд не само Чукарице већ и Београда и целе Србије. У оквиру ове манифестације одржаће се такмичарски фестивал фолклора „Чукаричко се коло вије” са преко 15 културно-уметничких друштава из целе Србије и региона, као и Фестивал традиционалних спортских надметања. Такође, истог дана за најмлађе биће ангажовани аниматори бренда „Мој супер распуст”.

Фестивал фолклора девети пут заредом одржаће се у недељу 26. маја у отвореном парку на Бановом брду од 12 сати. Поред домаћих ансамбала из Београда, учествоваће и ансамбли из Србије и Републике Српске.

Извор: Беоинфо

Подели вест