82b31f53ba85de84aeb92fadb1118e6c_3965108566.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ОБЕЗБЕЂЕНО ВИШЕ ОД 150 МИЛИОНА ЕВРА ЗА СОЦИЈАЛНЕ ПРОГРАМЕ: Александар Шапић у емисији „Фокус" на ТВ Б92

21.05.2024.

ОБЕЗБЕЂЕНО ВИШЕ ОД 150 МИЛИОНА ЕВРА ЗА СОЦИЈАЛНЕ ПРОГРАМЕ: Александар Шапић у емисији „Фокус" на ТВ Б92
Величина слова

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда био је вечерас гост емисије „Фокус" на Б92.

У последњих годину и по дана обезбеђено је више од 150 милиона евра у буџету за више социјалних програма, а који раније нису постојали, истакао је председник Привременог органа града Београда Александар Шапић.

Screenshot 2024-05-21 211634.png
принтскрин ТВ Б92

–Обезбедили смо разноразна давања - од ваучера за Нову годину, до бесплатних вртића и уџбеника за све основце и средњошколце, па до бесплатних базена и доживотних бесплатних карата у јавном превозу за пензонере и дупло јефтиније карте за све остале кориснике, уз укинуте листе чекања и наставак субвенционисања за геронто-домоћаце и персоналне асистенте. Где год смо могли, имплементирали смо социјалне мере, а које сам некад спроводиио на Новом Београду и сада дочекао да их спроводимо на територији целе српске престонице – истакао је Шапић у емисји „Фокус" на тв Б92.

Где год смо могли, имплементирали смо социјалне мере."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда


Шапић је појаснио да ће од септембра сви школарци, односно њихови родитељи добити по 20.000 динара, а не нове уџбенике.

Screenshot 2024-05-21 211917.png
Александар Шапић је у емисији „Фокус" на ТВ Б92 подсетио на значај манифестације „Београдски дани породице" за град и друштво у целини с обзиром на то да је основни циљ ове смотре јачање породице, духа заједништва и истицање радости и лепоте који карактеришу Београд.
принтскрин ТВ Б92

–Град Београд је за прошлу школску годину обезбедио бесплатне уџбенике за све основце и средњошколце, јер је била потреба да се надокнаде сви недостајући уџбеници, поготову за средње стручне школе који се годинама нису штампали. Сада смо се одлучили да поделимо новац управо да би се и ти стари уџбеници сачували, а да се тај новац од 20.000 динара може искористити и за све пратеће ствари за нову школску годину – појаснио је Шапић.

Докле год будем био у прилици да водим Београд, радићемно на даљем јачању социјалне политике."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

Такође је најавио да нове бесплатне ваучере за школарце и истакао да је реализација тих ваучера за прошлу годину била већа од 96 одсто.

–Без обзира на важне инфраструктурне пројекте и развој града Београда, који мора да иде паралелно за социјалним давањима, истичем да нема одговорне Градске управе без одговорне социјалне политике. И докле год будем био у прилици да водим Београд, радићемно на даљем јачању социјалне политике – указао је први човек српске престонице.

Када је реч о великим инфраструктурним пројектима, Шапић је најавио да ће се цео саобраћај на нову аутобуску станицу на Новом Београду пребацити током лета.

–Такође ће изградња „Малог метроа” омогућити да возачи од Новог Београда до Булевара деспота Стефана стигну за само шест – седам минута, то је брже него будућим метроом.

Ради се о капиталном пројекту који ће променити суштинску саобраћајну слику града и смањити загађење ваздуха за 16-17 одсто – указао је Шапић.

Цело гостовање Александра Шапића у емисији „Фокус" на ТВ Б92 можете да погледате на линку испод. 

Шапић је осудио нападе на председника Вучића, који се пред пут на седницу Генералнe скупштине УН помoлио Богу у Храму Светог Саве, и нагласио да је то суверено право сваког појединца, а посебно председника државе која се налази у најтежој ситуацији у последњој деценији.

Извор: Беоинфо

Подели вест