Nasledje za decu_pozivnica za Jubilej.jpg
промо

промо

Градске актуелности

ПРОГРАМ „НАСЛЕЂЕ ЗА ДЕЦУ“ ПРОСЛАВЉА 10 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА: Малишани ће имати прилику да се упознају са археологијом, старим занатима, споменицима културе, старим играма

22.05.2024.

ПРОГРАМ „НАСЛЕЂЕ ЗА ДЕЦУ“ ПРОСЛАВЉА 10 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА: Малишани ће имати прилику да се упознају са археологијом, старим занатима, споменицима културе, старим играма
Величина слова

Завод за заштиту споменика културе града Београда у суботу 25. маја организује велику прославу десетогодишњице програм за малишане „Наслеђе за децу” са циљем да код најмлађе публике пробуди свест о значају културног наслеђа и да подстакне њихову заинтересованост за очување традиције и културних вредности.

У свечаној сали Завода са почетком у 11 часова одржаће се свечана академија и додела захвалница основним школама и учитељима, који су својим учешћем и трудом допринели реализовању пројекта током протеклих десет година. Програм ће увеличати дечји хор Основне школе „Карађорђе”, ученици Средње музичке школе „Станковић”, потом деца из Културно уметничког друштво „Срма”, као и Клуб историјског плеса који ће се представити грађанским играма.
Од поднева па до 18 часова деца ће имати прилику да се упознају са археологијом, старим занатима, споменицима културе, старим играма, тражећи археолошке остатке у песку, бојећи и цртајући куће, слушајући о наслеђу и традицији и опробавајући се у старим занатима. Моћи ће да упознају археологе, историчаре уметности, етнологе, архитекте, конзерваторе, али и грнчара, опанчара, калиграфа, везиљу и друге.
Пројекат „Наслеђе за децу” су осмислиле конзерваторке Завода Ана Сибиновић и Слађана Милојевић и за ових десет година су оствариле веома успешну сарадњу са великим бројем основних школа и предшколских установа, а кроз пројект су развиле и први едукативни квиз о културном наслеђу, као и бојанку са културним добрима.

Извор: Беоинфо

Подели вест