6.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ТРУДИЋУ СЕ ДА ПОДРЖИМ СВЕ ПРОЈЕКТЕ ЈЕР НЕ ДЕЛИМ ЉУДЕ ПО ТОМЕ КОЛИКО ДАЛЕКО ЖИВЕ ОД ЦЕНТРА ГРАДА: Александар Шапић посетио општину Младеновац

22.05.2024.

ТРУДИЋУ СЕ ДА ПОДРЖИМ СВЕ ПРОЈЕКТЕ ЈЕР НЕ ДЕЛИМ ЉУДЕ ПО ТОМЕ КОЛИКО ДАЛЕКО ЖИВЕ ОД ЦЕНТРА ГРАДА: Александар Шапић посетио општину Младеновац
Величина слова

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић посетио је данас општину Младеновац, где је обишао реконструисану здравствену амбуланту у МЗ Ковачевац и радове на изградњи вртића у насељу Баташево.

Он је у разговору са грађанима истакао да ће настојати да им изађе у сусрет где год је то могуће.

Шапић је нагласио да су од четири планиране амбуланте завршене две – у Ковачевцу и Јагњилу, док се радови у току у насељима Рабровац и Кораћица.

– Амбуланте су изузетно важне јер примарна здравствена заштита чува здравље свих грађана. Присталица сам већег броја добро опремљених амбуланти, него једног дома здравља који није свима у комшилуку. Морамо да растеретимо здравствене установе, а то се најбоље ради отварањем оваквих амбуланти. Потрудићемо се да помогнемо општини и у опремању амбуланте – рекао је Шапић.

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић посетио је општину Младеновац, 22. мај 2024ФОТО (3).jpg
Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда разговарао је данас са грађанима Младеновца.
београд.рс

Он је приликом обиласка вртића у насељу Баташево рекао да ће ова предшколска установа бити готова у току лета.

– Према првобитном плану требало је да у овом објекту борави 110 малишана, али добио сам информације да ће моћи да се упише 140 деце. Верујем да неће бити никаквих проблема и да ће у септембру ова установа примити прву децу. Локација и простор су добри и стварно је право задовољство живети овде – рекао је Шапић.

Према његовим речима паралелно се завршава адаптација вртића у Јагњилу који је финансирала општина Младеновац, а Град Београд и надлежно министарство помажу опремање. Он је изразио наду да ће све бити спремно за следећу предшколску годину.

Спремамо и пројекат реконструкције фискултурне сале."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда о Гимназији у Младеновцу

– Доградња и реконструкција Гимназије иде својим током и ту нема проблема, а спремамо и пројекат реконструкције фискултурне сале која се налази поред гимназије. Сви пројекти у Младеновцу напредују својим током и поред проблема које је створило привремено финансирање Града, ни од једне ствари нисмо одустали – поручио је Александар Шапић.

Он је подсетио да је пре пар месеци обишао радове на реконструкцији младеновачке Гимназије. Такође, рекао је да је за сва приградска насеља битно да ће, уколико буде добио прилику да у наредне четири године води Београд, сва аутобуска стајалишта изгледати исто као у центру Београда.

Сви пројекти у Младеновцу напредују својим током и поред проблема које је створило привремено финансирање Града, ни од једне ствари нисмо одустали."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

– Свако ће имати инфо-таблу и надстрешницу јер не делимо људе по томе колико далеко живе од центра града – рекао је Шапић.

Председник Привременог органа Града Београда је подсетио да је још 2022. године био у Младеновцу и разговарао о капиталним пројектима, попут водоснабдевања.

– Након чега смо поново покренули радове на регионалном водоводу Макиш – Младеновац. Радови се одвијају предвиђеном динамиком и очекујем да веома брзо дођемо до „рачве“ одакле ће један правац ићи за Гроцку, а други за Младеновац. Након тога следи последња фаза, односно кончано решавање питања водоснабдевања за целу општину Младеновац. Разговарали смо и о пијаци, где се мало закомпликовала имовинско-правна ситуација, али сигурно нећемо одустати од тог пројекта. Пијаца је важна и биће урађена онако како доликује – поручио је Шапић.

Шапић је рекао да ће се потрудити да подржи општину Младеновац и њене пројекте, као и да ће настојати да се грађанима изађе у сусрет где год је то могуће.

– Много тога општина ради из сопствених средстава, нешто можемо и ми логистички и финансијски да помогнемо. Заједнички задатак нам је да изађемо у сусрет, али и да кажемо где то не можемо, што људи поштују. Мени су на почетку маркетиншки стручњаци саветовали да не могу грађанима да кажем да нешто не може, па шта да му кажем кад стварно нећу урадити, а он мени да то није добро за мене. Мишљења сам да можда није сада добро за мене, али ја се не скривам и могу за две године сваког да сретнем на улици и да се не кријем – рекао је Шапић.Председник општине Младеновац Владан Глишић захвалио је на великој подршци Града те додао да је ова општина добила средства из капиталног буџета за изградњу водовода и канализације. Како је рекао, урађено је девет мини-пројеката за месне заједнице за три километра водоводне мреже.

– Град је и у 2024. години, иако располаже привременим буџетом, наставио са великом подршком општини Младеновац – рекао је Глишић.

Фотографије можете преузети овде.

Видео-материјал можете преузети oвде.

Извор: Беоинфо

Подели вест