38f22e6428d9d7d8c26f8cb837359d81_3675222379.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ОПШТИНА ГРОЦКА ДОБИЈА МУЛТИФУНКЦИОНАЛНУ СПОРТСКУ ХАЛУ: Александар Шапић најавио и озбиљан спортски комплекс са теренима и базеном

23.05.2024.

ОПШТИНА ГРОЦКА ДОБИЈА МУЛТИФУНКЦИОНАЛНУ СПОРТСКУ ХАЛУ: Александар Шапић најавио и озбиљан спортски комплекс са теренима и базеном
Величина слова

Када смо прошле године одвајали новац за капиталне пројекте, циљ нам је био да у општини Гроцка направимо озбиљан спортски комплекс који ће моћи да задовољи потребе читаве Гроцке, пре свега младих људи који се баве спортом, истакао је Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда, током обиласка радова.

Обишли смо радове и требало би да хала буде завршена за четири до пет месеци. У сваком случају, важно је да се зна где одлазе средства које Град опредељује за овакве капиталне пројекте. На простору иза хале у плану је да се направе спортски терени и базен, које ће финансирати Град, иако нас је тренутно успорио Привремени орган, као и привремено финансирање. Надамо се да ће након 2. јуна и то да се среди. Најважније је то да ће Гроцка добити репрезентативну, мултифункционалну, спортску халу где ће се одржавати различите спортске манифестације и која ће имати ФИБА сертификате, па ће ту моћи да се организују и међународна такмичења, нагласио је Шапић и додао:

Најважније је то да ће Гроцка добити репрезентативну, мултифункционалну, спортску халу где ће се одржавати различите спортске манифестације и која ће имати ФИБА сертификате."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

– Надам се да ћемо доћи на јесен да отворимо спортску халу и да ћемо до тада већ увелико имати завршени пројекат за изградњу базена и спортских терена. Када се заврше хала и пројекат изградње поменутих терена и базена, моћи ћемо да кренемо у изградњу будућег лепог спортског комплекса који се налази на прелепој локацији, овде уз реку. Сигуран сам да ћемо за годину-две, када хала већ увелико буде у употреби, моћи да се похвалимо спортским капацитетима које ће користити, пре свега, млади из Гроцке, али и сви други који овде буду долазили – рекао је он.

e68e33ee4a7ea995531d44012dfb3985_2203706760.jpg
београд.рс

Шапић је напоменуо да ће у новој хали грађанима бити обезбеђени бесплатни термини за тренирање различитих спортова.

Фотографије можете преузети овде.

Видео-материјал можете преузети овде.

Извор: Беоинфо

Подели вест