3.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

БЕОГРАД ОТВОРЕН ЗА СВЕ ЉУДЕ ДОБРЕ ВОЉЕ, БЕЗ ОБЗИРА НА НАЦИЈУ И ВЕРУ: Александар Шапић на отварању Спортских игара младих

24.05.2024.

БЕОГРАД ОТВОРЕН ЗА СВЕ ЉУДЕ ДОБРЕ ВОЉЕ, БЕЗ ОБЗИРА НА НАЦИЈУ И ВЕРУ: Александар Шапић на отварању Спортских игара младих
Величина слова

Спортске игре младих одскора се одржавају у четири земље региона, а Београд још једном показује да је град широког загрљаја и отвореног срца, рекао је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић на свечаном отварању 11. сезоне Спортских игара младих.

Он је данас рекао да је ова манифестација је потврда да људи са ових простора могу заједно да сарађују, да се друже, расту, такмиче.

Желим вам да постанете велики спортисти и да у добром спортском духу проносите име држава одакле долазите."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

– Много сам срећан што у оквиру „Београдских дана породице”, који први пут трају два месеца, имамо прилику да будемо домаћини овако лепог догађаја. Град Београд биће увек отворен за све људе добре воље, без обзира на нацију и веру. Желим вам да постанете велики спортисти и да у добром спортском духу проносите име држава одакле долазите – поручио је Шапић.

1.jpg
Александар Шапић на свечаном отварању 11. сезоне Спортских игара младих, 24. маја 2024. године.
београд.рс

Догађају је присуствовао и члан Привременог органа Никола Никодијевић, који је изразио задовољство чињеницом да из године у годину спортске игре окупљају све већи број младих.

– Политика Града Београда управо и јесте да подржава најмлађе у бављењу спортом и да он буде доступан сваком детету. Спорт не сме бити привилегија богатих и не сме зависити од материјалног статуса родитеља. Зато се Град труди да деци омогући бесплатне тренинге, термине, да најбоље стипендира и да им обезбеди тренере – рекао је Никодијевић.

Много сам срећан што у оквиру „Београдских дана породице”, који први пут трају два месеца, имамо прилику да будемо домаћини овако лепог догађаја."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

Он је изразио наду да ће у будућности ова манифестација бити још масовнија и да ће повећаним учешћем других земаља добити карактер дечјих олимпијских игара.

Министар спорта Зоран Гајић поздравио је све присутне учитеље, тренере и децу и пожелео им добродошлицу на спортску манифестацију, поручујући им да уживају у Београду – граду отвореног срца.

Манифестација званично носи назив „Плазма спортске игре младих Србије”, покровитељи су председник Републике Србије, Влада Републике Србије и Град Београд, а подршку је дала и Амбасада Европске уније у Београду.

Фотографије можете преузети овде.

Видео-материјал можете преузети oвде.

Извор: Беоинфо

Подели вест
promo_banner_360@2x.jpg
Придружите нам се!
"БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024" ОД 13. АПРИЛА ДО 15. ЈУНА: КУЛТУРА, СПОРТ, УМЕТНОСТ, ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА
Прочитајте још