Buvljak2.png
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

НОВИ БУВЉАК НА МИЉАКОВЦУ: Простире се на 12.000 квадратних метара, има 230 тезги, 60 локала и 130 паркинг-места

26.05.2024.

НОВИ БУВЉАК НА МИЉАКОВЦУ: Простире се на 12.000 квадратних метара, има 230 тезги, 60 локала и 130 паркинг-места
Величина слова

Нови бувљак је отворен у Варешкој улици на Миљаковцу: заузима простор од 12.000 квадратних метара, има 230 тезги, 60 локала и 130 паркинг-места.

Нови ОТЦ има много квалитетније услове за закупце, али и за људе који долазе да купују, у односу на стари који се налазио на Новом Београду."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда приликом обиласка Отвореног тржног центра „Миљаковац” је изјавио да је овај модерни простор урађен по свим светским и европским стандардима, и да нови ОТЦ има много квалитетније услове за закупце, али и за људе који долазе да купују, у односу на стари који се налазио на Новом Београду.

Овај простор је сада заиста сређен и уређен онако како му то и доликује. Овим смо показали да и ми можемо да имамо један стварно леп, сређен и модеран објекат рекао је Шапић.

Buvljak1.png
београд.рс


Према његовим речима вредност радова износи нешто више од 900 милиона динара, а пијачни плато са боксовима и наткривеним тезгама има око 4.000 квадрата и да је ово како је рекао велика ствар, пре свега за грађане који живе у овом делу града, али и за Град Београд јер наш град заслужује једну достојанствену и уређену „бувљу пијацу” односно отворени тржни центар.

Сви који су имали тезге на старој локацији „бувљака“ пребацили су се на нову, а цене закупа нису мењане, тако да они немају додатних трошкова, а свим закупцима је омогућен прилаз до њихових локала како би могли да доставе робу.

Локација новог „бувљака” је таква да ће више од 50.000 људи моћи да стигне на нову локацију за 10 до 15 минута пешке, а већ сада постоји девет аутобуских линија којима се може доћи.

Нови „Отворени тржни центар” има много квалитетније услове за закупце, али и за људе који долазе да купују."

градоначелник Београда Александар Шапић приликом обиласка нове пијаце на Миљаковцу

Овај део града више не изгледа исто. Локација где се налази нови „бувљак“ је била пијаца до бомбардовања 1999. године и град Београд је имао пуно захтева да се она врати. Парцела је била запуштена дуже од две деценије и сада је враћена правој намени и то са бољим и већим капацитетима.

Због тога је отварање оваквог типа пијаце велики пројекат и за општину Раковица, пре свега за становнике који живе у овом делу града у коме ће моћи да пазаре одећу, текстил, уникатни накит, намештај, расвету, кућну галантерију, али истовремено и да посете зелену пијацу са прехрамбеним производима.

Пројекат је урађен у сарадњи Града Београда, Градске општине Раковица и ЈКП „Београдске пијаце“ и представља нову модерну пијацу у склопу које је мини тржни центар.

Подели вест