15.JPG
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ЕВРОПСКИ ИЗГЛЕД ПИЈАЦЕ СА ГАРАЖОМ ОД 50 ПАРКИНГ-МЕСТА: Александар Шапић обишао реновирану пијацу „Стари Меркатор”

24.05.2024.

ЕВРОПСКИ ИЗГЛЕД ПИЈАЦЕ СА ГАРАЖОМ ОД 50 ПАРКИНГ-МЕСТА: Александар Шапић обишао реновирану пијацу „Стари Меркатор”
Величина слова

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обишао је данас потпуно реконструисану пијацу „Стари Меркатор” у оквиру које је изграђена гаража са 50 паркинг-места и коју ће од сутра моћи да користе посетиоци.

Веома сам изненађен и уједно срећан како ово све сада изгледа рекао је том приликом Шапић и додао:

– Задржан је стари дух за који становници Новог Београда јако добро знају колико је важан. Све је урађено по светским стандардима, улаз, млечни део, тезге, све изгледа као у најмодернијим и најуређенијим европским градовима. На све то важан је и овај паркинг који ће олакшати куповину посетиоцима пијаце – рекао је Шапић.

4.JPG
београд.рс

Укупна вредност ове инвестиције, која подразумева реновирање пијаце и простора испред пијаце, као и изградњу нових паркинг-места, износи 263 милиона динара.

Све је урађено по светским стандардима, улаз, млечни део, тезге, све изгледа као у најмодернијим и најуређенијим европским градовима."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

Шапић је нагласио да председник општине Нови Београд Бојан Бован може да се похвали да ће његовом заслугом, као и заслугом Града Београда бити отворен највећи број паркинг-места икада у овој београдској општини.

– Ако узмемо у обзир Булевар Зорана Ђинђића, где смо отворили нова паркинг-места, затим све паркинге на Бежанијској коси, па више од 500 паркинг-места у блоковима 61, 62, 63 и 64, те овај паркинг, толико паркинг-места на Новом Београду није отворено у последњих десет година – навео је Шапић.

Говорећи о изградњи и реконструкцији градских пијаца, он је подсетио да је пијаца у Борчи потпуно ревитализована.

11.JPG
београд.рс

– Поред тога, радимо пијаце у Обреновцу и Лазаревцу. Недавно је расписана јавна набавка за пројектовање пијаце „Бајлони”, а очекујемо да извођење радова на врачарској пијаци почне у току ове године. Такође, „Београдски бувљак”, који се сада налази на Миљаковцу, изгледа потпуно у складу са свим европским стандардима – рекао је председник Привременог органа, који је нагласио да сређивање београдских пијаца и њихов европски изглед само злонамерни неће да примете.

Желимо свим београдским пијацама да дамо нови сјај, а да истовремено задржимо њихову традиционалну улогу у друштву."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

Шапић је похвалио руководство „Београдских пијаца” којe je спровелo ове реконструкције и рекао да очекује успешан завршетак радова у Обреновцу и Лазаревцу.

– Пијаце су саставно место наше културе и оне су сада у потпуном новом руху, по новим стандардима. Обећавам да ћемо наставити да уређујемо места која су посећена и важна попут пијаца. Људи и поред великих тржних центара воле да оду на пијацу и не смемо да дозволимо да нам се оне угасе. Желимо свим београдским пијацама да дамо нови сјај, а да истовремено задржимо њихову традиционалну улогу у друштву – закључио је Шапић.

Фотографије можете преузети овде.

Видео-материјал можете преузети oвде.

Извор: Беоинфо

Подели вест