IMG-20240527-WA0040.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

АКО НАСТАВИМО ОВИМ ТЕМПОМ, ОБРЕНОВАЦ И СВЕ РУБНЕ ОПШТИНЕ ПОСТАЋЕ АТРАКТИВНИЈЕ ЗА ЖИВОТ ОД ГРАДСКОГ ЈЕЗГРА: Александар Шапић у новоизграђеном вртићу у Баричу

27.05.2024.

АКО НАСТАВИМО ОВИМ ТЕМПОМ, ОБРЕНОВАЦ И СВЕ РУБНЕ ОПШТИНЕ ПОСТАЋЕ АТРАКТИВНИЈЕ ЗА ЖИВОТ ОД ГРАДСКОГ ЈЕЗГРА: Александар Шапић у новоизграђеном вртићу у Баричу
Величина слова

Новоизграђени вртић у Баричу један је од највећих у Београду, који може да прими више од две стотине деце и уједно омогућава да у овом месту више нема проблема с листом чекања, рекао је данас председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић приликом обиласка новог објекта.

Проблема скоро да нема ни у читавом Обреновцу, евентуално у неким мањим местима, а све је то резултат улагања како у ову тако и у остале рубне општине, додао је Шапић.

– У Обреновцу су недавно почели с радом модеран дијагностички центар и амбуланта, које сам отворио са тадашњом министарком здравља Даницом Грујичић, затим сам био на завршетку реконструисане Тамнавске улице, обишао почетак радова и изградњу велике пијаце у центру, посетио пре неколико месеци атлетски стадион чија је градња у току. Изграђена je водоводна мрежа у Трстеници за око 300 кућа, где сам такође био, а тренутно се у Баричу реновира објекат месне заједнице од хиљаду квадрата, који сад идем да обиђем. Пре око годину или годину и по дана рекао сам да ћу једнако посветити пажњу развоју свих делова града. Од тада сам доста пута био у Обреновцу, Младеновцу, Лазаревцу, много више него други пре мене и то за много дужи временски период. Ако наставимо овим темпом инфраструктурних радова, рубне београдске општине постаће објективно атрактивније за живот од градског језгра, а Барич због локације и лаке повезаности с Новим Београдом једно је од таквих места – навео је Шапић.

Рубне београдске општине постаће објективно атрактивније за живот од градског језгра."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

Оценио је да су многе ствари за годину и по дана остале иза њега, али да ће се свакако улагати и надаље.

– Ако будем имао прилику да наставим да водим град у нормалним околностима, а не са привременим органима. Чиним све што могу да Београђани то што мање осете. Објективно, многе ствари које смо заједно са Општином планирали, нисмо успели да завршимо због оваквог стања – рекао је Шапић, али је и додао да неће да кука над таквом ситуацијом, већ је изразио наду да ће се све стабилизовати након избора.

Обреновац је „град у граду” јер има све карактеристике да то буде, истакао је Шапић и обећао да ће учинити све да ова општина настави да се развија још брже.

IMG-20240527-WA0038.jpg
Новоизграђени вртић у Баричу
београд.рс

– Читава Србија ће се због ЕКСПО-а у наредним годинама развијати, а то би требало да Београд посебно искористи. ЕКСПО ће бити прилика да се инвестира у многе друге ствари и то важи и за Обреновац. Економска клима биће другачија и омогућиће да се многи други пројекти спроведу зато што тако раде паметне државе – нагласио је Шапић.

Обреновац је „град у граду” јер има све карактеристике да то буде."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

Председник општине Обреновац Милош Станојевић истакао је да је изградња овог вртића само показатељ да Општина заједно са Градом Београдом вредно ради на томе да се малишанима обезбеде адекватни услови за њихово одрастање и развој.

– Након овог објекта настављамо са реконструкцијом и градњом других вртића у Обреновцу, како би се постојећи растеретили, а све у циљу да малишанима у Обреновцу обезбедимо услове какве имају деца у центру Београда – истакао је Станојевић.

Он је на крају захвалио Александру Шапићу на посети и изразио наду да ће се досадашња успешна сарадња ове општине и Града Београда наставити.

У галерији фотографија можете да погледате посету Александра Шапићановом вртићу у Баричу

Фотографије можете преузети овде.

Видео-материјал можете преузети oвде.

Извор: Беоинфо

Подели вест
promo_banner_360@2x.jpg
Придружите нам се!
"БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024" ОД 13. АПРИЛА ДО 15. ЈУНА: КУЛТУРА, СПОРТ, УМЕТНОСТ, ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА
Прочитајте још