shutterstock_2395114181.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

НОВА ЛИНИЈА ЈАВНОГ ПРЕВОЗА 610Е: Три возила саобраћају са интервалом наиласка од 30 минута

27.05.2024.

НОВА ЛИНИЈА ЈАВНОГ ПРЕВОЗА 610Е: Три возила саобраћају са интервалом наиласка од 30 минута
Величина слова

Експрес линија јавног превоза 610Е почеће са саобраћањем од данас на релацији Нови Београд (Блок 70) преко Сурчина до Јакова, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Градска магистрална саобраћајница Нови Београд – Сурчин на деоници од кружне раскрснице са Војвођанском улицом, др Ивана Рибара и саобраћајницом Т-6, до петље „Сурчин југ”, отворена је 1. априла 2023. године. Саобраћајница је пројектована за брзину кретања возила од 80 километара на час и од успостављања саобраћаја представља најкраћу и најбржу веза овог дела Београда, посебно Земуна, са ауто-путем „Милош Велики”, као и општине Сурчина са центром града.
Секретаријат за јавни превоз је до сада разматрао више различитих захтева да се на релацији између две градске општине – Нови Београд и Сурчин успостави нова експрес линија јавног градског превоза, која би чинила најбржу превозну услугу на наведеној релацији. Управо из наведених разлога, одлучено је да нова линија користити на територији општине Сурчин петљу „Сурчин 1“ и преко прилазног пута и Трга Зорана Ђинђића саобраћа до центра општине, одакле наставља даље све до терминуса у Јакову. На наведени начин, коришћење и преседање на нову експрес линију биће омогућено корисницима из свих делова Сурчина, односно и из правца Прогара, Петровчића, Добановаца.
На линији ће радити три возила са интервалом наиласка од 30 минута.

Извор: Беоинфо

Подели вест