shutterstock_1262353420.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

КАМПАЊА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЛАШТВА КРВИ: Обојите ово лето у најлепшу боју, боју живота поручују из Института за трансфузију крви Србије

28.05.2024.

КАМПАЊА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЛАШТВА КРВИ: Обојите ово лето у најлепшу боју, боју живота поручују из Института за трансфузију крви Србије
Величина слова

Летња кампања, коју двадесету годину заредом организују Институт за трансфузију крви Србије и Црвени крст Србије, почиње 1. јуна под слоганом „Обојимо лето у црвену боју”. Јубиларна летња кампања ће трајати три месеца, све до 31. августа.

Част да акцијама добровољног давања крви свечано отворе овогодишњу кампању имаће две београдске општине – Вождовац и Палилула. Првог дана летње кампање, два трансфузиолошка аутобуса биће постављена испред Шопинг центра „Стадион” од 13 до 17 часова и испред Тржног центра БИГ од 10 до 15 часова. Током овог периода, више од 40 градова и општина у Београду и Србији надметаће се у преко 350 акција за престижну титулу „Шампион солидарности”. Плакета за најуспешније биће уручена на свечаном новогодишњем пријему.

И ове године ће се у оквиру летње кампање наставити са промоцијом уписа у Регистар давалаца матичних ћелија хематопоезе Србије.

„Континуирано прикупљање довољних количина крви, минимално 300 јединица свакога дана, у летњем периоду је изузетно тежак задатак и једино заједничким снагама можемо успешно да одговоримо на овај изазов. Обојите ово лето у најлепшу боју, боју живота”, наведено је у саопштењу Института за трансфузију крви Србије.

Извор: Беоинфо

Подели вест