shutterstock_593935445.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

СПОРТСКА ДОНАЦИЈА ЗА ШКОЛУ У БАТАЈНИЦИ И НОВОЈ ГАЛЕНИЦИ: Нове справе и реквизити за тренинг атлетичара

28.05.2024.

СПОРТСКА ДОНАЦИЈА ЗА ШКОЛУ У БАТАЈНИЦИ И НОВОЈ ГАЛЕНИЦИ: Нове справе и реквизити за тренинг атлетичара
Величина слова

Донацију спортске опреме намењену ученицима до четвртог разреда основних школа који похађају „Бранко Радичевић” у Батајници и „Михаило Пупин” у насељу Нова Галеника данас је уручена директорима ових школа Снежани Паравањa Шкрбић и Момиру Филиповићу, саопштено је из Општине Земун.

Донацију су уручили председник општине Земун Гаврило Ковачевић, члан Већа Милан Петровић, генерални секретар Омладинског спортског савеза Земуна Бора Михајловић и у име донатора представник компаније Арена спорт и координатор за дечји спорт Атлетског савеза Србије Немања Илић.

Реч је о донацији спортских справа и реквизита које се користе у тренингу атлетичара, почев од котурова и лопти до мини атлетских препона. Овога пута, ученици су имали прилику да на часу физичког васпитања демонстрирају коришћење донираних справа за развијање моторичких способности за реализовање наставне јединице атлетика.

– Један од приоритета Градске општине Земун је брига о нашим најмлађим суграђанима. Данас када се налазимо у развоју савремених технологија деца све мање време проводе напољу у игри са другарима, више су посвећени рачунарима, таблетима и мобилним телефонима, тако да је ова донација више него добродошла. Познато је да је Земун средина која је изнедрила пуно спортских асова. Трудићемо се и убудуће да подржимо развој локалног спорта изградњом дечјих игралишта и спортских терена, да стварамо услове у којима ће спорт имати значајно место – рекао је Ковачевић.

У дружењу са најмлађима гости су поручили да спорт није само такмичење са другима, већ и са самим собом, у којем учимо да превазилазимо своје могућности, прихватамо поразе и поштујемо своје саиграче.

Извор: Беоинфо

Подели вест