shutterstock_632209907.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ТЕМАТСКИ ОБИЛАЗАК НОВОГ ГРОБЉА: „Велики научни и филозофски умови Србије”

30.05.2024.

ТЕМАТСКИ ОБИЛАЗАК НОВОГ ГРОБЉА: „Велики научни и филозофски умови Србије”
Величина слова

Настављајући деценијску традицију вођених тематских обилазака Новог гробља, ЈКП „Погребне услуге” у недељу, 2 јуна, са почетком у 11 часова, организује нову шетњу Новим гробљем под називом „Велики научни и филозофски умови Србије”.

У недељу, 2. јуна, заинтересовани грађани имаће прилику да се приликом шетње алејама Новог гробља присете живота људи дубоког и широког ума који су својим знањем, талентом и генијалношћу учествовали у стварању модерне и савремене Србије. Такође, биће оживљена сећања на страсног и дипломираног аласа који је својим изумима задивио Европу, затим на научника који је први продро у дубине нашег карактера и менталитета проневши глас о нама и особеностима географије нашег поднебља у свет. Биће испричана и прича о човеку који је, оспорен од других научника, искористио ширину свог ума и знање да осветли Србију, као и о болној судбини прве жене која је докторирала на Београдском универзитету. Откривене ће бити и приче о појединим мање познатим људима изузетног ума који су нама у наслеђе предали много, а заузврат нису тражили ништа. Причом о животима и судбинама ових блиставих умова, које је изнедрила наша земља, потврђује се спознаја да једино знање има непроцењиву моћ.

Облилазак траје 120 минута, а место окупљања је на платоу код главне капије Новог гробља (Рузвелтова 50). Водитељка тематског обиласка је историчарка уметности др Виолета Обреновић.

Више информација суграђани могу пронаћи на сајту: [email protected]. Обилазак је бесплатан, а пријаве нису потребне.

Извор: Беоинфо

Подели вест