08.jpg
Grad Beograd

Grad Beograd

Градске актуелности

ЗА ПОСМАТРАЊЕ ИЗБОРА У БЕОГРАДУ ПРИЈАВЉЕН 1.581 ДОМАЋИ И 156 СТРАНИХ ПОСМАТРАЧА

31.05.2024.

ЗА ПОСМАТРАЊЕ ИЗБОРА У БЕОГРАДУ ПРИЈАВЉЕН 1.581 ДОМАЋИ И 156 СТРАНИХ ПОСМАТРАЧА
Величина слова

Председник Градске изборне комисије Зоран Лукић саопштио је да се за праћење рада Градске изборне комисије и бирачких одбора на изборима за одборнике Скупштине града Београда, расписане за 2. Јун, на сам дан избора пријавио 1.581 домаћи посматрач и 156 страних посматрача.

У овој фази изборних радњи сарадња Градске изборне комисије са домаћим и страним посматрачима текла је без примедби, била је брза и ефикасна на обострано задовољство, рекао је Лукић, и додао да је све протицало у најбољем могућем реду.
Пријављени су представници следећих домаћих посматрача: ЦРТА, ЦЕСИД, „Грађани на стражи”, ЈУКОМ и „Крени-промени”, а од страних пријављени су: OSCE-ODIHR, IFES, делегација ЕУ у Републици Србији, IREX, Амбасада Сједињених Америчких Држава, Амбасада Холандије, Амбасада Словачке и Амбасада Велике Британије.
Представници посматрача рада бирачког одбора су дужни да поступају по правилима о одржавању реда на бирачком месту и њима се омогућава да несметано посматрају сваку изборну радњу, а у Записник о посматрачима рада бирачког одбора могу се уписати евентуалне примедбе посматрача.

Извор: Беоинфо

Подели вест