ea888ecdab5de914afc042954ea6688a_8276157882.jpg
београд,.рс

београд,.рс

Градске актуелности

СВА БИРАЧКА МЕСТА ЗАТВОРЕНА У 20 САТИ У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ: Избори за одборнике у граду Београду протекли без нерегуларности

02.06.2024.

СВА БИРАЧКА МЕСТА ЗАТВОРЕНА У 20 САТИ У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ: Избори за одборнике у граду Београду протекли без нерегуларности
Величина слова

Председник Градске изборне комисије Зоран Лукић изјавио је вечерас да су сва бирачка места у граду Београду затворена у 20 сати у складу са Законом.


–Бирачки дан за одборнике Скупштине града Београда и одборнике за скупштине градских општина протекао је без већих проблема. Сва бирачка места су отворена на време, осим једног бирачког места - због протоколарних проблема - у општини Чукарица, а који су касније исправљени. Морам да истакнем да као председник ГИК-а у пет изборних циклуса никада нису одржани мирнији избори – истакао је Лукић на конференцији за новинаре.

На свим бирачким местима је обезбеђена тајност гласања, сигурносни спреј и лампа, прецизирао је Лукић.

– ГИК је извештавао јавност о излазности на свака два сата, стим да ће се коначна излазност знати по достављању Записника бирачких одбора, а која ће уједно бити и коначна излазност на изборима за одборнике Скупштине града Београда и одборнике за скупштине градских општина – указао је Лукић.

Он је истакао да је ГИК ове године обезбедио you-tube канал на ком се ажурирају све промене података у изборном циклусу по уносу записника у систем. Такође се подаци могу пратити и на интерактивносј табли у сали ГИК-а, као и на сајту Републичке изборне комисије, нагласио је Лукић.

Он је закључио да је Градска изборна комисија у обавези да у складу са Законом до сутра у 20 сати на седници утврди прелиминарне резултате избора.

Извор: Беоинфо

Подели вест