shutterstock_2219183715 (2).jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ФЕСТИВАЛ ЗДРАВЉА У БЕОГРАДУ ЗА ВИКЕНД: „Учимо заједно о здрављу” у Дому војске

04.06.2024.

ФЕСТИВАЛ ЗДРАВЉА У БЕОГРАДУ ЗА ВИКЕНД: „Учимо заједно о здрављу” у Дому војске
Величина слова

Секретаријат за здравство подржао је и ове године, сада већ јубиларни 30. Фестивал здравља, који традиционално у нашем граду организује удружење „Фестивал здравља Београд”.

Овогодишњи фестивал здравља под слоганом „Учимо заједно о здрављу” одржаће се у суботу, 8. јуна, од 10 до 18 часова у Дому војске у Београду (Браће Југовић 19).

Као јавно-здравствена манифестација од значаја, посвећена здрављу, развијању здравих животних навика, превенцији болести, ризичног понашања и усвајања непожељних животних навика и ставова, фестивал има за циљ стварање здравих заједница у којима нам живе истински здрави, срећни и задовољни грађани.

Ови скупови су и идеална прилика да што више грађана добије корисне информације, чује неко интересантно предавање, разговара са излагачима на њиховим штандовима и посаветује се са њима о одржавању добре форме, здравственог стања и лепоте.

На штандовима ће учествовати домови здравља, приватне ординације и болнице, фармацеутске куће, фитнес, велнес и бањски центри. У склопу програма, предавања за грађанство одржаће угледни лекари из разних области како би грађанима указали на значај превентивних прегледа и упознали их са симптомима појединих обољења. Планирано је одржавање око 30 трибина, панела и предавања стручњака за одрасле и ђаке.

Такође, организовани су и бесплатни акредитовани програми за лекаре и сестре, како би стекли нова знања и сакупили бодове за обнављање лиценце, наводи се у саопштењу Секретаријата за здравство.

Извор: Беоинфо

Подели вест