Screenshot 2024-06-04 213846.png
Принтскрин РТС

Принтскрин РТС

Градске актуелности

БЕОГРАЂАНИ ЈЕСУ И БИЋЕ ПРИОРИТЕТ НАШЕГ ПОЛИТИЧКОГ ДЕЛОВАЊА: Александар Шапић гост „Београдске хронике”

04.06.2024.

БЕОГРАЂАНИ ЈЕСУ И БИЋЕ ПРИОРИТЕТ НАШЕГ ПОЛИТИЧКОГ ДЕЛОВАЊА: Александар Шапић гост „Београдске хронике”
Величина слова

Мислим да је дошло време и покушаћу то својим примером да покажем, као што сам се трудио и на Новом Београду, док сам био на његовом челу 10 година, да у овом мандату, ставимо Београђане у приоритет нашег политичког деловања и да покажемо да су све наше различитости мање важна ствар, рекао је Александар Шапић вечерас на РТС-у.

Screenshot 2024-06-04 213846.png
београд.рс/принтскрин РТС

Председник Привременог органа Града Београда том приликом је рекао да ће његова врата бити отворена за сваког ко жели да допринесе. А мој савет за опозицију, уколико она жели да ме послуша, иако су убеђени да се мени у политичком животу након 14 година све дешава случајно, јесте да прво стекну неко знање, онда покушају нешто од неког и да науче, и пре свега, да буду конструктивни, да нешто конкретно урадите, а да се међусобно не нападамо и не омаловажавамо, јер то може свако, казао је Шапић.

Верујем да Београд за четири године неће моћи да се препозна."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

Осврнуо се и на резултате избора у београдским општинама и потврдио да ће СНС већински формирати власт у свим градским општинама.

– Локални одбори ће се позабавити општинама Врачар, Савски венац и Стари град, где је очигледно да ће бити неопходно склапање коалиција, и након тога очекујемо да ћемо у свих 17 београдских општина имати прилику да преузимамо пуну одговорност за вођење општина, као и претходне четири године – рекао је он.

Ја ћу бити градоначелник свих Београђана."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

На питање да ли ће на вођење општина утицати то ако власт буде формирана од стране опозиције, Шапић је навео:

– И као председник општине Нови Београд говорио сам да, уколико добијем прилику да будем на челу Београда, никада нећу дозволити да, због наше различитости или због тога што Град или општинe воде људи из различитих политичких опција, општинa и грађани те општине трпе. То сам рекао и у изборној ноћи, ја ћу бити градоначелник свих Београђана, а само ће од те Општинске управе зависити да ли ћемо имати неких проблема. То вам је исто као Привремени орган, где за осам месеци колико је био на снази, Добрица Веселиновић и Владимир Обрадовић нису гласали ни за једну одлуку коју смо доносили. Или су били уздржани, или су били против. По закону вероватноће је немогуће да ниједна одлука није била добра. Тако да се овде поставља питање става опозиције, да ли желе да учествују у конструктивним одлукама, а то ће имати прилику да покажу и „Крени-промени” и ова друга листа „Бирам Београд”, која ће сад бити доста хетерогена – казао је Шапић.

Screenshot 2024-06-04 214050.png
Александар Шапић био је вечерас гост „Београдске хронике" у студију РТС.
Принтскрин РТС

Напоменуо је да ће владајућа већина сваки предлог који долази са стране опозиције, а који буде био конструктиван, смислен и спроводив, бити спремна да прихвати, јер само тако бављење политиком има смисла.

Желим Београђанима оно што желим и себи, а то је да се у току лета стабилизујемо и да кренемо живот од септембра што нормалније."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

– Очекујем да се у току јуна месеца конституише Скупштина града и да до краја јуна кренемо нормално да функционишемо. Да завршавамо ствари које смо започели и да се спремамо за јесен, за оно што смо планирали, али нажалост, нисмо могли да остваримо због привременог финансирања и позиција у буџету. Желим Београђанима оно што желим и себи, а то је да се у току лета стабилизујемо и да кренемо живот од септембра што нормалније. Верујем да Београд за четири године неће моћи да се препозна. Велика је прилика да сада, инфраструктурно и квалитативно, Београд доживи највеће промене у последњих 20 година. Да будемо надомак прве линије метроа јер он мења суштински живот у нашем граду, а да од свих ствари о којима смо пуно говорили, попут Експа и других великих улагања и инвестиција и од стране државе, врло брзо видимо плодове тог рада који је иза нас и да Београђани осете оно што смо радили у протеклом периоду – закључио је Шапић.

Цело гостовање Александра Шапића у „Београдској хроници" на РТС-у можете да погледате на линку испод.

Извор: Беоинфо

Подели вест
promo_banner_360@2x.jpg
Придружите нам се!
"БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024" ОД 13. АПРИЛА ДО 15. ЈУНА: КУЛТУРА, СПОРТ, УМЕТНОСТ, ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА
Прочитајте још