most final.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПЕШАЧКО-БИЦИКЛИСТИЧКИ МОСТ ПОВЕЗАЋЕ НОВИ БЕОГРАД И АДУ: Заједно са зоолошким вртом ова природна средина биће прави бисер града

06.06.2024.

ПЕШАЧКО-БИЦИКЛИСТИЧКИ МОСТ ПОВЕЗАЋЕ НОВИ БЕОГРАД И АДУ: Заједно са зоолошким вртом ова природна средина биће прави бисер града
Величина слова

Изградњом пешачко-бициклистичког моста спојиће се Нови Београд од Блока 70 до Аде Циганлије. Од тренутка кад радови почну, за тај посао ће бити потребно око 12 месеци.

То је лаган мост који није за возила већ само за пешаке и бициклисте." 

Александар Шапић

Према речима Александра Шапића, тема пешачко-бициклистичког моста била је годинама уназад актуелна и никада се није урадило више од речи или мање-више идеје. Потписан је протокол о финансирању са Европском банком за обнову и развој, а вредност пројекта је између 15 и 17 милиона евра.


Пешачко-бициклистички мост повезаће Нови Београд са Адом Циганлијом и омогућиће свим грађанима овог дела града, али и другима да пешке или бициклом пређу на другу страну.

Како је Шапић рекао, тај мост би требало да споји не само Нови Београд са Адом Циганлијом већ и да пружи могућност грађанима овог дела града да дођу и до новог зоолошког врта, који ће бити измештен из центра града и лоциран на Ади Циганлији.

Објаснио је да је то лаган мост који није за возила већ само за пешаке и бициклисте и најавио да ће увелико бити завршен кад се буде кренуло са радовима на Ади Циганлији.

ca2bb897a8b8c396c9251282226b8e4a_8594247980.jpg
Александар Шапић приликом најаве радова на реализацији пројекта чија је вредност између 15 и 17 милиона евра (децембар 2023).
београд.рс

Кад зоолошки врт буде пребачен са Дорћола на Аду то ће бити нови бисер града Београда и право уживање у нетакнутој природи за све посетиоце, док ће пешачко-бициклистички мост становницима Новог Београда омогућити долазак без гужви и стреса у саобраћају.

У галерији фотографија можете да погледате како ће изгледати пешачко-бицилистички мост. 

Подели вест