shutterstock_758066776.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ШАМПИОНИМА БЕЗГОТОВИНСКИХ ТРАНСАКЦИЈА УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ: Закупцима и потрошачима олакшана продаја и куповина на пијаци

13.06.2024.

ШАМПИОНИМА БЕЗГОТОВИНСКИХ ТРАНСАКЦИЈА УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ: Закупцима и потрошачима олакшана продаја и куповина на пијаци
Величина слова

На пијаци „Палилула” уручене су новчане награде закупцима тезги који су током марта и априла реалозовали највећи број безготовинских трансакција у оквиру другог круга пројекта „Дигитализација београдских пијаца”.

Закупци са пијаца „Палилула”, „Блок 44”, „Стари Меркатор”, „Каленић” и „Ђерам” освојили су по пет награда у марту и априлу месецу, остваривши 1.099, односно 561 трансакцију, саопштено је из ЈКП-а „Београдске пијаце”.

Други круг пројекта „Дигитализација београдских пијаца” почео је средином јуна 2023. године, чиме је могућност безготовинског плаћања уведена на одређеном броју продајних места и на пијацама „Стари Меркатор”, „Земун” и „Блок 44”.

Увођење безготовинског плаћања на београдским пијацама, које је почело пре две и по године, показало се веома добрим потезом. „Каленић”, „Палилула” и „Ђерам” биле су прве у низу београдских пијаца на којима су постављени ПОС терминали за плаћање картицама. Уведеним новинама задовољни су и закупци и потрошачи јер су им пијачнапродаја и куповина доста олакшане. Тада је први пут у Србији купцима омогућено да воће, поврће и друге производе плате безготовински.

Пијаце у главном граду су на овај начин постале места која потрошачима, поред квалитетне, свеже и разноврсне понуде, пружају могућност избора и у погледу начина плаћања.

Партнери пилот-пројекта „Дигитализација београдских пијаца”, Привредна комора Србије, Mastercard, ЈКП „Београдске пијаце”, Payten, Chipcard и Banca Intesa, задовољни су реализацијом пројекта, као и реакцијама купаца и закупаца, због чега су се одлучили да наставе пројекат, саопштено је из ЈКП-а „Београдске пијаце”.

Извор: Беоинфо

Подели вест