shutterstock_1129821593.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ПОЧИЊЕ ОПСЕЖНО СУЗБИЈАЊАЕ КОМАРАЦА: Акције ће се наставити уколико дозволе временске прилике

13.06.2024.

ПОЧИЊЕ ОПСЕЖНО СУЗБИЈАЊАЕ КОМАРАЦА: Акције ће се наставити уколико дозволе временске прилике
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” сутра ће са највећим бројем екипа и возила спровести једну од најопсежнијих акција сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље и воде, најављено је из овог предузећа.

Екипе „Чистоће” сузбијаће комарце од 18 часова до поноћи, а акцијом ће бити обухваћен потез од Беле стене ка Спортском центру „25. мај”, затим Звездарска шума, Ново гробље, Бањичка шума, насеља САЈ, 13. мај, Говеђи брод, Централно гробље, СП „Јајинци”, Раковица село, насип од Блока 45 ка Остружничком мосту и Сурчинско поље, Миријево, Карабурма Ћалије, Зелено брдо, Лион, Олимп, Вуков споменик, Коњарник, Ботаничка башта, Професорска колонија, Хаџипоповац, Мали Лесковац, Вишњица, Звездара код Новог гробља, Вишњичка бања, Велики Мокри Луг, Коњарник, Мали Мокри Луг и Стара Карабурма.

Досадашње временске прилике нису дозволиле акцију оваквих размера.

Препарати који се користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх.

Из овог предузећа апелују на суграђане да омогуће несметан рад екипама које изводе третмане сузбијања комараца, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле.

Екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике. Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 сата, као и суботом од 8 до 14 сати.

Извор: Беоинфо

Подели вест