62275дссда.jpg
београд.рс

београд.рс

Манифестација „Београдски дани породице”

ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ” Очување традиционалних вредности, посетиоци уживали уз богат програм на више локација

16.06.2024.

ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ” Очување традиционалних вредности, посетиоци уживали уз богат програм на више локација
Величина слова

Манифестација „Београдски дани породице” чији је идејни творац и оснивач Александар Шапић почела је 13. априла и током два месеца трајања становници Београда и њихови гости су имали прилику да уживају у разноврсном програму.

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић на конференцији за новинаре поводом почетка манифестације је истакао да је породица нуклеус сваког друштва, а да су сви људи који живе у нашој земљи једна породица.

Жеља нам је била да искористимо ове месеце, када је Београд најлепши јер се буди и цвета, и да им дамо посебан значај."

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

Прошле године су први пут организовани „Београдски дани породице”, а ова манифестација је проглашена за манифестацију од посебног значаја за Град Београд.

Током трајања манифестације Александар Шапић је "Београдске дане породице" обишао са српским патријархом Порфиријем.

b8615906635ddbd135d9a93ad6eac9c5_8604045423.jpg
београд.рс

Овогодишња манифестација је трајала осам седмица, а у том периду је реализован разноврстан програм. Наступала су бројна културно-уметничких друштава, организовано је више од сто концерата класичне, џез, блуз и поп-рок музике, приказанао је преко 50 биоскопских пројекција на отвореном и више од 30 позоришних представа, одржане су бројне радионице, између осталих, ткања, веза, археологије.

Васил Хаџиманов на „Београдским данима породице” 9x16.00_00_11_22.Still057.jpg
Васил Хаџиманов, наступ на „Београдским данима породице”
београд.рс

„Београдски дани породице” су јединствена манифестација код нас, коју је покренуо Александар Шапић током градоначелничког мандата 2023. године. Идеја и мисија ове смотре јесте очување породичног јединства и традиционалних вредности, које се темеље на основној ћелији друштва-породици.

„Београдски дани породице” су имали 18 тематских зона на више локација, од Трга републике, преко Кнез Михаилове улице до Калемегдана.

У друштву председника Привременог органа Града Београда Алексадра Шапића, манифестацију је посетио и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Šapić 10.jpg
београд.рс

 У склопу манифестације, у Студентском парку концерт је одржао Васил Хаџиманов, једно од највећих музичких имена са ових простора, а на Тргу републике је приређено „Колективно венчање”, које увек привлачи велику пажњу.

“Београдски дани породице” су завршени програмима на неколико градских локација.

Последњег дана су одржана и два карневала, у Кнез Михаиловој Карневал блузера, а на Сави променади традиционални „Карневал бродова”.

Манифестација „Београдски дани породице” почела је 13. априла и током два месеца трајања становници Београда и њихови гости су имали прилику да уживају у богатом програму.

Подели вест