shutterstock_1903995106.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА У БЕОГРАДУ: „Градска чистоћа” спроводи опсежну акцију

16.06.2024.

СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА У БЕОГРАДУ: „Градска чистоћа” спроводи опсежну акцију
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” ће и током сутрашњег дана спровести опсежну акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда уређајима са земље и воде, уколико временски услови то буду дозволили.

Екипе „Чистоће” сузбијаће комарце у понедељак, 17. јуна, од 18 часова до поноћи, а акцијом ће бити обухваћени следећи локалитети: насип од Прогара ка Јакову, Ново бежанијско гробље, насеље Соко Салаш, Бојчинска шуанма, канали у Бољевцима и уз Наутичко село, СЦ „Сурчин”, насеље Кључ, насеље Грмовац, Дорћол, Земун – Горњи град, Земун – Доњи град, насеља Сава Ковачевић, Сутјеска, Бачки Иловик, Калварија, Нови град, потом Војни пут, Алтина, Плави Хоризонти, Школско добро, Земун поље, Нова Галеника, насеља Беларица и Економија, Павиљони и Ретензија.

Препарати који се користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх. Апелује се на суграђане да омогуће несметан рад екипама које изводе третмане сузбијања комараца, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле.

Екипе ЈКП „Градска чистоћа” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету могу да обавесте сервисни центар Града Београда на број телефона 11- 0 -11 радним данима од 7 до 22 и суботом од 8 до 14 сати.

Извор: Беоинфо

Подели вест