shutterstock_1129821593.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

„ГРАДСКА ЧИСТОЋА” НАСТАВЉА ДА СУЗБИЈА КОМАРЦЕ: Нове акције ако временски услови дозволе

17.06.2024.

„ГРАДСКА ЧИСТОЋА” НАСТАВЉА ДА СУЗБИЈА КОМАРЦЕ: Нове акције ако временски услови дозволе
Величина слова

Уколико временски услови буду повољни, екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП-а „Градска чистоћа” Београд ће и током сутрашњег дана спроводити акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље и воде.

Екипе „Чистоће” сузбијаће комарце у уторак, 18. јуна, од 18 часова до поноћи, а акцијом ће бити обухваћени следећи локалитети: обала Дунава, насеље 13. мај, Прегревица, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Јојкићев дунавац, насеље Црвенка, Пут за Стару Борчу, Стара Борча, канали у Милутина Борисављевића, гробље Мали Збег, језеро Велико блато, Овчански себеш, насип од Панчевачког моста ка Малом рају, Пут за Овчу, насеља Мали рај, Азилантски центар, Котеж, Попова бара, Овча, Мали Збег, Падинска скела, Борча преток, Браћа Марић, Мали рај, Грга Андријановић, Сава Ковачевић, Партизански блок и Борча.

Препарати кoje екипе ЈКП „Градска чистоћа” користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, тако да грађани немају разлога за страх.

Из предузећа апелују на суграђане да омогуће несметан рад екипама које изводе третмане сузбијања комараца, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Екипе „Градске чистоће” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 сата и суботом од 8 до 14 сати.

Извор: Беоинфо

Подели вест