shutterstock_1310886638.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

СУЗБИЈАЊЕ КРПЕЉА НА ЈАВНИМ ЗЕЛЕНИМ ПОВРШИНАМА: „Градска чистоћа” наставља акције и наредних дана

17.06.2024.

СУЗБИЈАЊЕ КРПЕЉА НА ЈАВНИМ ЗЕЛЕНИМ ПОВРШИНАМА: „Градска чистоћа” наставља акције и наредних дана
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” Београд наставиће сутра акцију сузбијања крпеља на јавним зеленим површинама на територији Београда.

Акција сузбијања крпеља ће се спроводити од 10 до 14 часова, а обухватиће јавне зелене површине на Новом Београду – ушће са приобаљем и околним парковима.

Динамика сузбијања крпеља зависи од резултата мониторинга и временских услова. Активност крпеља је условљена температуром и влагом, као и дужином дана, а њихова бројност из године у годину варира у зависности од климатских услова. У нашим крајевима активност крпеља се јавља у два периода, у току пролећа и јесени. За време високих летњих, као и ниских зимских температура, активност крпеља опада.

За сузбијање ових зглавкара користи се препарат који је регистрован у Министарству за заштиту животне средине, а уписан је у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх. Из „Градске чистоће” апелују на суграђане да екипама које спроводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад, као и пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана.

Извор: Беоинфо

Подели вест