shutterstock_1129821593 (1).jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КРПЕЉА: Акције на Ади Циганлији, Миријевском венцу и у Звездарској шуми

18.06.2024.

НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КРПЕЉА: Акције на Ади Циганлији, Миријевском венцу и у Звездарској шуми
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП-а „Градска чистоћа” и сутра ће наставити спровођење акције сузбијања крпеља на јавним зеленим површинама на територији Београда.

Акција сузбијања крпеља ће се спроводити од 10 до 14 часова, а обухватиће јавне зелене површине Аде Циганлије, Звездарске шуме и Миријевског венца.

Динамика сузбијања крпеља зависи од резултата мониторинга и временских услова. Активност крпеља је условљена температуром и влагом, као и дужином дана, а њихова бројност из године у годину варира, у зависности од климатских услова. У нашим крајевима активност крпеља се јавља у два периода, у току пролећа и јесени. За време високих летњих, као и ниских зимских температура, активност крпеља опада.

За сузбијање ових зглавкара користи се препарат који је регистрован у Министарству за заштиту животне средине и уписан је у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Из „Чистоће” апелују на суграђане да екипама које спроводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад, а пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана.

Извор: Беоинфо

Подели вест