shutterstock_1129821593 (1).jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА: Екипе „Градске чистоће” на терену од раних јутарњих сати

19.06.2024.

АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА: Екипе „Градске чистоће” на терену од раних јутарњих сати
Величина слова

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” ће и током сутрашњег дана спроводити акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље и воде уколико временски услови то буду дозволили, саопштено је из ЈКП-а „Градска чистоћа”.

Екипе „Чистоће” сузбијаће комарце у четвртак, 20. јуна, и то у раним јутарњим часовима, од четири часа, на следећим локацијама: обала Саве, од Ушћа ка Бежанијском зимовнику, ка блоковима 44, 45, 70, 70А, насеље Прегревица, Земунски кеј, хотел Југославија, Ушће ка Београду на води, Старо сајмиште, парк Ушће, Парк пријатељства, Блок 13, Блок 12, Земунски кеј од хотела Југославија до ресторана „Шаран”. У интервалу од 19.30 часова екипе „Чистоће” сузбијаће комарце у Сланцима, Великом селу, на гробљу Лешће, у Винчи уз Дунав, потом у Ритопеку, Гроцкој уз Дунав, Брестовику, Јајинцима, Кумодражу, Цветановој ћуприји, Миљаковцу, Канаревом брду, Миљаковцу, на Бањици, у Војводе Влаховића, Кнежевцу, Скојевском насељу, на Видиковцу, Петловом брду, у Реснику, Церак виноградима, Цераку и Лисичјем потоку.

Препарати које екипе „Чистоће” користе за третман сузбијања комараца регистровани су у Министарству за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх.

Из овог комуналног предузећа апелују на суграђане да омогуће несметан рад екипама које изводе третмане сузбијања комараца, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 часа, као и суботом од 8 до 14 часова, наводи се у саопштењу.

Извор: Беоинфо

Подели вест